Ine Merkelbach werkte een prima invalbeurt af bij BCL-M1/Bavaria

Midweekteam Badminton Club Lieshout heeft lastige competitie

Sport

Lieshout - Het eerste midweekteam van Badminton Club Lieshout heeft dit seizoen een érg lastige competitie. Niet alleen vanwege de moeilijke tegenstanders is het lastig, maar vooral vanwege blessures en  daaraan gekoppelde  afwezigheid. Het team kampt met  erg veel blessure- afzeggingen waardoor het  nu  pas halverwege de competitie is. Lichtpunt  in deze blessuretijden is een prima overwinning  op het eerste midweekteam van BC Bergeijk.

BCL- M1/Bavaria  – BC  Bergeijk -M1 5 - 3
Met liefst twee invallers trad BCL-M1/Bavaria aan in de thuiswedstrijd tegen BC Bergeijk. Zowel Karin van den Biggelaar als Corine Holweg konden niet aantreden vanwege verschillende blessures. Daar tegenover stond een terugkeer van Stan van Vijfeijken, die na een lange blessure periode zijn eerste wedstrijd weer speelde. En, dat was niet succesvol. In de mixpartij, samen met invalster Diony Janssen, moesten ze opgeven vanwege een nieuwe blessure. Vóór die opgave had BCL-M1/Bavaria de buit echter al binnen. Ine Merkelbach, die sterk in viel, Richard Essers en Diony Janssen hadden al drie punten binnengehaald in de singlepartijen. En, nogmaals Diony Janssen en Ine Merkelbach hadden ook in de damesdubbel gezegevierd. Omdat Richard Essers en (alweer) Ine Merkelbach ook nog eens een mixpartij wonnen kon de eerste overwinning voor het zo geplaagde team worden genoteerd.

BCO-M1 – BCL-M1/B avaria : 8-0
Met, wederom een incompleet team heeft BCL-M2/Bavaria kansloos verloren van het Oosterhoutse eerste midweekteam. Richard Essers presteerde in de wedstrijd nog het beste. Hij was de enige die een set wist te winnen. In zijn singlepartij als eerste heer dwong hij daarmee een derde set af. Met 21-12 moest hij die derde set, en daarmee de wedstrijd echter aan tegenstander Ben Grooteboer laten. De andere singlepartijen waren behoorlijk eenzijdig waarbij Karin van den Biggelaar en Walter van Leuken op halve kracht speelden, wederom vanwege blessures. Samen kwamen Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar nog wél tot een prima mixpartij: met 21-14 en 21-18 hadden ze prima tegenstand geboden aan Dahud Beccaro en Ben Grootenboer, maar konden ze een verlies met de maximale score van 8-0 niet voorkomen.