Het oude pand van Kemps en Rijf wordt ingezet als isolatiepraktijk voor de Laarbeekse huisartsen
Het oude pand van Kemps en Rijf wordt ingezet als isolatiepraktijk voor de Laarbeekse huisartsen Foto: Kevin Biemans

Huisartsen Laarbeek starten gezamenlijke isolatiepraktijk

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - Huisartsengroep Laarbeek, waar alle Laarbeekse huisartspraktijken bij zijn aangesloten, start vanaf dinsdag een gezamenlijke isolatiepraktijk. In deze praktijk kunnen alle mensen terecht met  corona-gerelateerde klachten en of vragen. Hiertoe is besloten om op de reguliere huisartspraktijken alle aandacht te kunnen geven aan andere patiënten.

De isolatiepraktijk wordt ingericht in Aarle-Rixtel, in het oude pand van fysiotherapiepraktijk Kemps en Rijf aan de Molenstraat 9a. Deze locatie staat leeg sinds de verhuizing van Kemps en Rijf naar het nieuwe onderkomen aan de Duivenakker in Aarle-Rixtel. 

Waar nodig ondersteunt de gemeente de snelle inrichting van de isolatiepraktijk.

Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen de huisartsen naar informatiebronnen zoals het RIVM en Thuisarts.nl. “Als mensen klachten hebben, mogen ze bellen met de huisarts. Er is een team aanwezig dat de klachten beoordeeld. Indien zij besluiten dat de patiënt gezien moet worden, wordt er een afspraak gemaakt in de isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel.” De huisartsen benadrukken om niet zelfstandig naar de isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel te gaan. “Er wordt alleen op afspraak ingepland. Op dat moment is er ook iemand aanwezig”, laat Dr. Oerlemans namens de huisartsen weten. 

De huisartsen werken om toerbeurten in de isolatiepraktijk. De isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel is gevestigd in het oude pand van Fyistoherapie Kemps en Rijf, gelegen aan Molenstraat 9a.

Afbeelding