Afbeelding
Foto: gemeente Laarbeek

Huurwoning Aarle-Rixtel op slot na hennepvondst

Gemeente

Aarle-Rixtel - Een huurwoning aan de Brabantlaan in Aarle-Rixtel is maandag 16 maart verzegeld en voor drie maanden gesloten. In het pand is in december 2019 een hennepkwekerij aangetroffen met 21 planten. Vanwege een aantal meldingen van hennepgeur werd door de politie een onderzoek ingesteld en de kwekerij ontdekt. Overlast voor de omgeving vanwege geur en bezoekers van de kwekerij en een verhoogd risico op brand zijn redenen voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand voor drie maanden te sluiten.

Burgemeester Frank van der Meijden: “De aanwezigheid van een hennepkwekerij is zeker in een woonwijk ongewenst. De overlast en het brandgevaar die een hennepkwekerij met zich meebrengen zijn onacceptabel. Met deze sluiting geef ik een duidelijk signaal af naar de omgeving dat we hier streng tegen optreden. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot.”

De burgemeester is bevoegd om een pand te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.