Afbeelding
Foto: Mark Barten

ViERBINDEN in tijden van corona; Gemeenschapshuizen gesloten

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Op zondag 15 maart heeft de regering aanvullende maatregelen aangekondigd met betrekking tot de corona-epidemie. Dit houdt in dat openbare plekken zoals scholen, sportverenigingen en horecagelegenheden tot en met 6 april gesloten zijn. Dit geldt ook voor de gemeenschapshuizen in Beek en Donk en Mariahout. Het Dorpshuis in Lieshout is alleen geopend van maandag t/m zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur voor mensen die gebruik willen maken van de pinautomaat.

De regering adviseert om zoveel mogelijk binnen te blijven en sociale contacten te vermijden. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich in deze periode eenzaam gaan voelen en belangrijke dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen en koken, niet langer zelfstandig uit kunnen voeren.

Ondertussen hebben al veel inwoners in Laarbeek via Social Media aangegeven inwoners die tot de risicogroep behoren te willen helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen, medicijnen op te halen of de hond uit te laten. "Dit is een mooi initiatief dat wij als ViERBINDEN erg waarderen en aanmoedigen. Dit laat zien dat buurtbewoners in Laarbeek zorg voor elkaar hebben. Natuurlijk zijn wij als welzijnsorganisatie bereid om deze initiatieven te ondersteunen waar nodig. Wij staan in nauw contact met de gemeente Laarbeek en andere maatschappelijke partners."

Hulp nodig of hulp aanbieden? Neem contact op met de Dorpsondersteuner!
"Hoewel onze spreekuren, bijeenkomsten en activiteiten niet doorgaan, zijn we aan het werk en bereikbaar. Inwoners die (praktische) hulp nodig hebben in deze periode en het niet binnen het eigen netwerk kunnen oplossen mogen contact opnemen met de dorpsondersteuner van de betreffende kern. De dorpsondersteuner helpt u verder in het zoeken naar passende hulp en ondersteuning. Ook als u zelf iets kunt betekenen voor een ander dan horen wij dit graag."

Aarle-Rixtel: Nicky van de Ven, 06-55370099 / nvdven@vierbinden.nl
Beek en Donk: Suzan de Koning, 06-19502192 / sdkoning@vierbinden.nl
Lieshout: Julia Dabekaussen, 06-11518194 / jdabekaussen@vierbinden.nl
Mariahout: Nathalie Ansems-Kortboyer, 06-48532893 / nkortboyer@vierbinden.nl

Hoe kun je helpen?
Je kunt je op allerlei manieren inzetten voor een ander; Kijk of er in je straat mensen zijn die nu wat hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld boodschappen doen, koken of medicijnen ophalen. Vraag of ze hulp kunnen gebruiken. Vermijd hierbij zoveel mogelijk fysiek contact. Stuur een berichtje of bel naar iemand die nu thuis zit en zich misschien wat eenzaam voelt.

Neem contact op met een van de dorpsondersteuners. Zij denken graag met je mee over de mogelijkheden in jouw kern of wijk.

Voor algemene vragen is het kantoor van ViERBINDEN telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur via 0492-328800. Ook is de Vrijwillige Hulpdienst op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 10.30 uur bereikbaar via 0492–464289.

"Laten we er samen het beste van maken. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!"