De isolatiepraktijk is gevestigd in het oude pand van Fyistoherapie Kemps en Rijf, gelegen aan Molenstraat 9a in Aarle-Rixtel
De isolatiepraktijk is gevestigd in het oude pand van Fyistoherapie Kemps en Rijf, gelegen aan Molenstraat 9a in Aarle-Rixtel Foto: Kevin Biemans

Isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel; Huisartsengroep Laarbeek verstrekt uitgebreide informatie

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - De huisartsengroep van de gemeente Laarbeek verstrekt informatie aan inwoners van de gemeente door een ingezonden brief. Deze is hieronder te lezen.

"Beste inwoners van Laarbeek,

Wij informeren u graag over de inrichting van een isolatiepraktijk in Laarbeek voor patiënten MET luchtwegklachten die huisartsgeneeskundige zorg nodig hebben. Deze is vanaf dinsdag 17-03-2020 operationeel. 

Op zondagavond 15 maart werden we als HAGRO (Huisartsengroep) Laarbeek gevraagd door het HaROP crisisteam ons voor te bereiden op een te verwachte toename van zieke coronapatiënten: door het inrichten van een isolatiepraktijk of isolatiespreekuur. Het streven daarbij is continuering van de huisartsenzorg, bescherming van kwetsbare patiënten, zorgvuldig omgaan met beschermende kleding en vertraging van de epidemie.

We gaan patiënten MET luchtwegklachten scheiden van patiënten ZONDER luchtwegklachten, door gebruik te maken van een isolatiepraktijk. In een isolatiepraktijk worden patiënten MET luchtwegklachten gezien, door een van de huisartsen in beschermende kleding. Voor de dagzorg volgt er een isolatiepraktijk in Laarbeek, voor de avond-, nacht-, en weekendzorg richt de Huisartsenpost een isolatiepost in.

"In deze isolatiepraktijk zal één huisarts werkzaam zijn
in beschermende kleding"

De voormalige fysiotherapiepraktijk op de Molenstraat 9a, te Aarle-Rixtel is ingericht als isolatiepraktijk voor patiënten MET luchtwegklachten. Dit is een veilige manier van werken, omdat een virus niet kan overleven zonder mensen. In deze isolatiepraktijk zal één huisarts werkzaam zijn in beschermende kleding. De isolatiepraktijk zal roulerend worden bemand door alle huisartsen uit de huisartsenpraktijken in Laarbeek, met uitzondering van huisartsenpraktijk P. Coenen.

Praktische zaken over de Isolatiepraktijk Laarbeek:

- Adres: Molenstraat 9a te Aarle-Rixtel. Er is voldoende parkeergelegenheid voor het pand, u kunt de lange inrit inrijden naar achter.

- Bestemd voor alle patiënten vanuit de huisartsenpraktijken Laarbeek, met uitzondering van patiënten van huisartsenpraktijk P. Coenen.

- U belt uw eigen huisarts, de doktersassistente vraagt aan de telefoon uw klachten uit en bepaalt de vervolgstappen en of u gezien dient te worden.

- De doktersassistente geeft u vervolginstructies als u naar de isolatiepraktijk dient te komen, zoals houden aan tijdstippen en bij voorkeur zonder begeleidende verzorger.

- U kunt NIET spontaan langskomen op de isolatiepraktijk, u kunt uw eigen huisarts bellen. 

Verder willen we ons nog tot onze patiënten richten. Momenteel hebben we een andere werkwijze dan wat u van ons gewend bent. Laagdrempeligheid en persoonlijk contact maken plaats voor veiligheid en efficiëntie. Deze tijd vraagt van ons, en iedereen, creativiteit om alles staande te houden. Wij krijgen dagelijks meerdere updates betreffende corona. Soms bellen we de GGD om te testen en blijkt het protocol al gewijzigd terwijl het nog niet bekend is gemaakt. Wij doen aan voorbereidingen, mede omdat er meer patiënten ziek worden en er voorspellingen zijn dat 30% van ons personeel in de huisartsenzorg zal uitvallen. Als HAGRO hebben we onderling veelvuldig contact en zoeken we de samenwerking op. En met succes, zoals in één dag het realiseren van een werkzame isolatiepraktijk. Met samenwerking zal de huisartsenzorg in Laarbeek zich staande blijven houden."