Running Team Laarbeek bij de finish in 2019
Running Team Laarbeek bij de finish in 2019

Geen Roparun dit jaar

Activiteiten & Evenementen Coronavirus

Laarbeek/landelijk - De Stichting Roparun heeft maandag 16 maart de moeilijke, maar in hun ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. De Roparun zou dit jaar gehouden worden van 30 mei t/m 1 juni. Uit Laarbeek neemt jaarlijks Running Team Laarbeek deel. Zij zijn op de hoogte gesteld van het besluit.

"Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving."

Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Directeur Wiljan Vloet: “We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.”

Klik hier voor veelgestelde vragen over deze afgelasting.