Archief: Running Team Laarbeek tijdens het ophalen van het bevrijdingsvuur (2018)
Archief: Running Team Laarbeek tijdens het ophalen van het bevrijdingsvuur (2018) Foto: Joost Duppen

Geen Roparun voor Running Team Laarbeek

Activiteiten & Evenementen Coronavirus

Laarbeek - De Stichting Roparun heeft Running Team Laarbeek medegedeeld dat de Roparun voor 2020 is afgelast. Door het Coronavirus was het voor hen niet mogelijk het evenement tijdens de Pinksterdagen van 2020 goed voor te bereiden en te organiseren.

Het Running Team Laarbeek, dat zich al had ingeschreven voor dit evenement, betreurt dat zeer, maar begrijpt uiteraard het hoe en waarom. Zeker waar zij geld inzamelen voor de palliatieve zorg kan en mag dat niet ten koste gaan van de gezondheid van het team en anderen in binnen- en buitenland. Het afgelasten van het evenement betekent dat andere activiteiten zoals het pannenkoek eten bij Pluk en het Sponsordiner bij de Brabantse Kluis voor 2020 definitief niet doorgaan. Mensen die reeds kaarten voor het sponsordiner besteld hebben, ontvangen het inschrijfgeld terug.

Ook de sponsors, die Running Team Laarbeek met een bijdrage hebben gesteund, worden in de gelegenheid gesteld het geld terug te vragen. Voorzitter van Running Team Laarbeek, Hein Maas, laat weten: “Wij kunnen ons voorstellen dat de veranderde financiële situatie voor hen een heroverweging van de sponsoring noodzakelijk maakt. De loterij van de Roparun, waarvoor het Running team loten verkoopt, gaat gewoon door. Wanneer u de palliatieve zorg toch wilt steunen, kunt u nog steeds loten kopen bij de leden van ons team. De trekking zal in juni 2020 plaatsvinden. Als u prijs hebt, wordt u daarvan telefonisch op de hoogte gesteld. In juli 2020 wordt door ons team de financiële balans opgemaakt om te bepalen welk bedrag wij aan de Stichting Roparun kunnen overmaken. Dat bedrag zal, net als andere jaren, ten goede komen aan de palliatieve zorg voor o.a. mensen met kanker. Wij zullen dat ook in DeMooiLaarbeekKrant bekend maken.”

Het Running Team is ook beschikbaar om het bevrijdingsvuur op te halen in Wageningen tijdens de 4 en 5 mei viering. Of die activiteiten nu doorgaan is afhankelijk van de gemeente Wageningen en uiteraard de gemeente Laarbeek. Hein: “Als die activiteiten doorgaan betekent dit dat het veilig is en zullen wij zeker onze medewerking weer verlenen.”

“Wij vertrouwen erop dat iedereen begrip heeft voor de situatie. Heeft u vragen, dan kunt u die stellen via email: organisatie@runningteamlaarbeek.nl. Running Team Laarbeek wenst iedereen uiteraard veel sterkte in de komende periode en hoopt in 2021 weer deel te kunnen nemen aan de Roparun en daarmee geld in te zamelen voor de palliatieve zorg.”