Afbeelding
Foto: Johan Maas

OranjeFestival Beek en Donk gaat niet door

Activiteiten & Evenementen Koningsdag Coronavirus

Beek en Donk - De organisatie van het Beek en Donkse OranjeFestival (Koningsdag) heeft moeten besluiten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. De reden hiervan is, zoals bij vele evenementen en activiteiten het geval, de onzekere periode waarin de wereld zit vanwege het coronavirus.

De organisatie ziet ook dat op dit moment -logischerwijs- niemand bezig is met leuke evenementen, omdat er nu veel belangrijkere zaken zijn. Dat vertaalt zich ook in het feit dat er nog nauwelijks aanmeldingen zijn voor de vrijmarkt, niet van ondernemers alsook niet van particulieren. Zoals het er nu uitziet gaat deze situatie nog een tijdje aanhouden. Ook is bezig zijn met de organisatie nu een stuk lastiger, omdat men ook de aanwijzingen van het RIVM in acht wil nemen. Daarlangs moeten ook veel gehuurde materialen, bands, artiesten en activiteiten worden geannuleerd. Te lang wachten daarmee brengt meer extra kosten met zich mee.

De organisatie -stichting Color Fun!, Café Thuis, Café Zaal De Tapperij en Café Zaal Dave v.d. Burgt- bedankt iedereen die mee zou werken aan het evenement. Op welke manier dan ook. Zij hopen volgend jaar weer gewoon een OranjeFestival te kunnen houden, en wensen nu iedereen vooral een goede gezondheid toe.