Rudi van Maaren is een van die vrijwilligers die altijd klaar staat om mee een clinic in te vullen.
Rudi van Maaren is een van die vrijwilligers die altijd klaar staat om mee een clinic in te vullen.

Badminton Club Lieshout laat zich ook digitaal zien

Sport

Lieshout - Normaal is Badminton Club Lieshout volop bezig met haar eigen leden. De vereniging wil zich echter ook graag inspannen voor anderen om hen te laten zien hoe leuk sporten in het algemeen is en badminton in bijzonder.

Dat doet de vereniging op zeer veel verschillende manieren om zo, zo drempelloos mogelijk, voor iedereen sporten mogelijk te maken. Helaas liggen die activiteiten óók even stil, maar zodra 'het weer kan', pakt Badminton Club Lieshout de draad weer op… digitaal hebben ze dat al gedaan bij de jeugd.

Veel mogelijkheden
Badminton Club Lieshout is volop bezig met het breder bekend maken van de badmintonsport. Zo doet de vereniging mee aan school-clinics op Laarbeekse scholen, met deelname aan de jaarlijkse Roefeldag, met deelname aan het sportgedeelte van de Kindervakantieweek, met de Koningsspelen, etc. Op die wijze laat de vereniging zich zelf zien én biedt het de deelnemers de mogelijkheid om te sporten. Uiteraard doen zij dat kosteloos én zonder enige verplichting, zodat de drempel zo laag mogelijk is. Sporten is immers gezond en badminton is ook nog eens een sport die iedereen van 7 tot 97 kan beoefenen: ieder op zijn/haar eigen niveau.

Scholenclinic
De afgelopen maand heeft Badminton Club Lieshout op twee Laarbeekse scholen clinics gehouden. Dat hebben ze gedaan door gedurende een hele dag de gymlessen voor de schoolkinderen over te nemen. Tijdens die gymles konden de kinderen nu kennis maken met het spel badminton en zien of dat als sport ook iets voor hen is. Op die wijze maken ze dus drempelloos kennis én hebben ze ook nog eens een leuke gymles. Badminton Club Lieshout heeft voor deze clinics terug kunnen vallen op een fanatieke groep vrijwilligers die (soms zelfs) een dag vrij hebben genomen om de deelnemers te kunnen begeleiden.

Digitaal
In de huidige periode waarin 'met elkaar sporten' even niet kan is Badminton Club Lieshout tóch volop in bedrijf. Zo heeft de jeugdbegeleiding een digitale 'challenge' gelanceerd voor de jeugdleden. Wekelijks krijgen die jeugdleden een uitdaging toegezonden. Het jeugdlid krijgt daarna een week de tijd om de challenge op een geheel eigen wijze in te vullen. In de eerste challenge worden de leden uitgedaagd de shuttle zo lang mogelijk hoog te houden en dat vast te leggen in een filmpje. Hoe ze dat doen en waar ze dat doen mogen ze zelf weten, waardoor ook een beroep op de creativiteit wordt gedaan. Uiteraard worden de filmpjes gedeeld en beoordeeld: op deze wijze kan de jeugd, ondanks dat er even niet gesport kan worden, tóch actief met badminton bezig zijn.

Programma
Badminton Club Lieshout neemt haar verantwoording en heeft, tot nader bericht, alle sportactiviteiten stil gezet. Betreft zowel de wekelijkse speelavond als geplande competitiewedstrijden alsook aangrenzende activiteiten.