Afbeelding
Foto: Facebookpagina Bibliotheek De Lage Beemden

Bibliotheek De Lage Beemden: 'Creëer een minibieb'

Algemeen

Laarbeek - Een oproep aan iedereen: gratis boeken in je eigen buurt. Creëer een minibieb!

Wat is een minibieb?
De minibieb is een kastje of tafel gevuld met boeken. Dat kan in je eigen tuin of oprit. Het werkt volgens het neem-en-geef-principe van boeken lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. Iedereen laat bij wijze van spreken zijn boeken vrij om een nieuw leven te beginnen en nieuwe lezers te bekoren. Hoe meer minibiebs, hoe meer leesplezier! Er zijn inmiddels al 15 aanmeldingen binnen!

Interesse?
Heb je interesse voor een minibieb in jouw buurt? Dan krijg je van de Bibliotheek boeken om mee te starten. Stuur een mail naar: info@bibliotheekdlb.nl en vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Op maandag of donderdag brengen zij dan een doos met boeken. Deze zetten ze aan je voordeur. Ze bellen aan en gaan weer weg.

Je minibieb kan een tafel, kastje, krukje enz. zijn. Heb je meer tijd, dan kun je ook een minibieb knutselen. Op internet zijn gemakkelijk voorbeelden te vinden hoe je deze kunt maken.

En nog even dit...
De plekken van de minibiebs gaan ze niet actief delen. Vanuit het oogpunt op privacy en om te voorkomen dat teveel mensen tegelijk naar de minibieb komen. Ze hopen dat er veel minibiebs komen en dat mensen het ontdekken als ze lekker even buiten wandelen.

Ze vinden het natuurlijk wel heel leuk als je een foto post van je minibieb. 

Uitleg
De afgelopen dagen kon iedereen buiten bij de vestigingen van de bibliotheek gratis boeken afhalen. Deze actie was een overweldigend succes. Dankjewel daarvoor. Er is veel gebruik van gemaakt. Het doel om zoveel mogelijk mensen veel leesplezier te brengen is geslaagd. Het succes is echter zo groot dat we dit nieuwe plan hebben gemaakt. Ze willen niet dat er teveel mensen tegelijkertijd op één plek zijn, aansluitend op de landelijke richtlijnen hierover. En ze konden onvoldoende bevoorraden.

Buiten bij de vestigingen zijn alle boeken weggehaald en hier wordt niet meer bevoorraad. De boeken die ze nu nog hebben gaan ze volledig inzetten voor de minibiebs. En ook nu geldt: zolang de voorraad strekt!