Afbeelding
Foto: Elkerliek Ziekenhuis

17 besmettingen Laarbeek: ook jonge inwoners in het ziekenhuis

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - Het RIVM kwam dinsdagmiddag 24 maart met een nieuwe update over het aantal besmettingen van het coronavirus. Lang niet iedereen wordt getest; alleen als dit medisch noodzakelijk is. Op dit moment telt Laarbeek 17 positieve besmettingen. Hieronder ook een paar jonge inwoners (20-40 jaar), die op de intensive care in het ziekenhuis liggen. Er zijn 3 personen uit Laarbeek overleden (mede) aan corona. 

Er liggen ook twee Laarbekenaren in Assen in het ziekenhuis met corona, waaronder Toni van den Bergh, bekend van drogisterij Jo Ceelen. Deze Laarbekenaren zijn naar het noorden van het land vervoerd, omdat het Elkerliek Ziekenhuis te vol werd. Personen die vervoerd konden worden per ambulance zijn naar het noorden van het land gebracht om daar verder behandeld te worden.

Het virus heeft veel impact op de Laarbeekse samenleving. Burgemeester Van der Meijden is trots op Laarbeek dat hier weinig samenscholing plaatsvindt en dat iedereen zich aan de richtlijnen probeert te houden. Gezien de dramatische ontwikkeling qua cijfers is het ook noodzakelijk dat alle inwoners deze maatregelen in acht nemen. Bekijk hier de richtlijnen van het RIVM.