Afbeelding

Corona of geen corona, Scouting gaat gewoon door!

Algemeen Coronavirus

Aarle-Rixtel - Door de sociale onthouding ligt het leven bij diverse verenigingen volledig stil. Ook Scouting Aarle-Rixtel wordt getroffen door de maatregelen omtrent het virus. Nu de wekelijkse bijeenkomsten niet meer door kunnen gaan heeft Scouting Aarle-Rixtel besloten om online door te gaan met groep draaien.

De verschillende speltakken binnen Scouting hebben een uitdagend programma bedacht genaamd 'Stay @ Home'. Per speltak wordt dit programma zo ingericht dat het aansluit bij de leeftijd van de kinderen. Iedere week krijgen de Scouts nieuwe uitdagingen en opdrachten die voltooid moeten worden. Deze uitdagingen zijn makkelijk online of thuis uit te voeren, zo is er bijvoorbeeld een quiz, moeten de leden in huis kamperen, schaduwmonsters maken met een zaklamp of een lekkere marshmallow roosteren.

Voor de leiding is deze periode natuurlijk ook een uitdaging om creatief om te gaan met de mogelijkheden die er nu zijn. Dit omvat niet alleen het bedenken van het online programma, maar ook het sociale aspect wat Scouting normaal heeft. Via WhatsApp-groepen, e-mail en online chatboxen wordt er dagelijks of wekelijks direct gecommuniceerd met de leden. Op deze manier kunnen de leden ook nog thuis het Scouting-spel verder spelen, zelfs samen met hun broertjes, zusjes en ouders.