De wekelijkse challenge levert creatieve inzendingen op
De wekelijkse challenge levert creatieve inzendingen op

Badminton Club Lieshout fysiek 'op slot'

Sport Coronavirus

Lieshout - Ook Badminton Club Lieshout gaat 'op slot'. Gezien de richtlijnen van regering en het RIVM is gezamenlijk sporten nu even niet aan de orde. Om die reden zijn de wekelijkse speelavonden al eerder stilgelegd.

Aansluitend heeft het bestuur ook besloten alle fysieke nevenactiviteiten voor de maand april te annuleren. Tóch houdt de vereniging de (jeugd)leden volop bezig met de wekelijkse 'challenge'. De eerste resultaten hiervan waren erg creatief.

Afgelastingen
Als eerste zijn de wekelijkse speelavonden stopgezet. Aangezien sporthal De Klumper gesloten is, kan er ook niet gespeeld worden. Dat is inmiddels al enkele weken zo. Daarnaast is besloten om alle evenementen die op de planning stonden voor de maand april te schrappen. De vereniging wil geen enkel risico lopen en kiest zekerheid voor alles. Ook al zou er in april weer 'gewoon' gebadmintond mogen worden, dan vindt de vereniging het nog ongepast om bijvoorbeeld toernooien te houden waar veel deelnemers dicht bij elkaar spelen. Concreet vervallen bij de vereniging de volgende geplande activiteiten:

8 april: Paastoernooi bij de jeugd en de senioren
15 april: Clubkampioenschappen Senioren (dubbel)
15 april: Ouder/kind toernooi bij de jeugd
19 april: Clubkampioenschappen Jeugd incl. bijbehorend uitstapje

Áls in april 2020 weer badminton gespeeld zou mogen worden, wordt de avond als standaard-speelavond ingevuld: dus met een verplichte training voor de jeugd en vrijwillige training en vrij spelen voor de senioren. 

Voor de geplande evenementen in mei is nog geen beslissing genomen. Die beslissing volgt op een later moment. Vooralsnog kijkt de vereniging naar de korte termijn en worden alleen besluiten die noodzakelijk zijn, nu genomen. Voor de wat langere termijn heeft de vereniging wél alle zaken in het vizier, maar gezien de onzekerheden wordt hier (nog) niets over besloten. 

Challenge
In de huidige periode waarin 'met elkaar sporten' even niet kan is Badminton Club Lieshout tóch volop in bedrijf. Zo heeft de jeugdbegeleiding een digitale challenge' gelanceerd waarop volop gereageerd is. Diverse filmpjes zijn binnengekomen waarop op héél creatieve wijze invulling gegeven wordt aan de opdracht. Inmiddels is de tweede challenge ook verzonden en zijn de jeugdleden druk bezig om ook hier een zo creatief mogelijke draai aan te geven. De jeugdleden ontvangen de opdracht steeds op woensdagavond (de vaste speelavond) en hebben dan maximaal een week om het filmpje in te leveren. Uiteraard worden alle filmpjes bekeken en beoordeeld, waarbij de beste inzendingen uiteindelijk met een prijs beloond worden. Op deze wijze kan de jeugd, ondanks dat er even niet gesport kan worden, tóch actief met badminton bezig zijn.