Afbeelding
Foto: Danny van Schijndel

Coronavirus raakt ook Swinkels Family Brewers in het hart

Zakelijk Coronavirus

Lieshout – Het coronavirus heerst al een paar weken en zorgt voor veel grote gevolgen. Een plek waar veel mensen werken, zoals Swinkels Family Brewers (in de volksmond; Bavaria), heeft ook veel last van het virus en de genomen maatregelen. 

Gevolgen op de werkvloer
Het coronavirus heeft een grote impact op de Lieshoutse brouwerij. In deze moeilijke tijden wordt nog duidelijker dan anders hoe belangrijk het is dat het personeel elkaar moet helpen en als één grote familie moet samenwerken. Het brouwersbedrijf is dankbaar voor de tomeloze inzet van alle medewerkers in de mouterijen, brouwerijen en distributiecentra, die in deze periode alles op alles zetten om de productie draaiende te houden en zodoende de supermarkten te blijven bevoorraden.

Onzekerheid
Het bierbrouwersbedrijf merkt dat collega’s de schouders eronder zetten, ondanks dat het een onzekere tijd is. “Niemand kan ons vertellen hoe lang het gaat duren. Collega’s die niet werkplek gebonden zijn, zitten al een paar weken thuis en je merkt dat zij elkaar zo nu en dan via de laptop opzoeken. Veel overleggen gaan via een videocall, zodat iedereen elkaar kan zien.”

Afgelopen vrijdagmiddag (27 maart) hebben verschillende teams een virtuele vrijdagmiddagborrel opgezet om zo toch het weekend in te gaan en elkaar een hart onder de riem te steken. Het bierbedrijf is daarom erg trots op het aanpassings- en doorzettingsvermogen van haar collega’s in Lieshout en in de rest van de wereld.

Inspelen op het virus
Door het sluiten van horeca in Nederland en in andere landen wordt Swinkels Family Brewers getroffen. “We doen er alles aan om onze zakenpartners te kunnen blijven beleveren. Ondertussen zijn we eveneens genoodzaakt maatregelen te nemen om ons bedrijf gezond te houden”, zegt de brouwerij. Dat de horeca gesloten is doet het bedrijf direct pijn. Ze zien daarentegen wel dat er allerlei mooie initiatieven ontstaan om de horeca een helpende hand te bieden, zoals de actie #helpdehoreca. Swinkels Family Brewers is trots dat ze partner zijn van dit initiatief.

De medewerkers van de brouwerij willen tenslotte iets kwijt over het verdere verloop van de coronacrisis: “We bekijken per dag wat er nodig is om het bedrijf door deze crisis te leiden. We anticiperen op de maatregelen die de overheden in de verschillende landen nemen. Onze topprioriteit is de gezondheid van onze medewerkers en tegelijkertijd doen we wat nodig is om ons familiebedrijf financieel gezond te houden.”

Horecabier gebruikt voor desinfectie
Bavaria liet dit weekend al weten dat bier, dat aangesloten is op de tap, wordt opgehaald bij de horecazaken. Van dit bier wordt desinfecterende spray gemaakt door de brouwer. Dit doen ze door de alcohol uit het bier te halen. De spray wordt kosteloos verspreid op plaatsen waar het nodig is, zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen in binnen- en buitenland. De geretourneerde liters worden vastgelegd en daarmee komt de brouwer dus ook de horeca tegemoet. Lees er hier meer over.