Afbeelding
Foto: rivm.nl

Update RIVM 31/3: 17 Laarbeekse patiënten in het ziekenhuis

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Landelijk - Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.
De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Overzicht aantallen
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175)

Tekst: RIVM

De coronavirus kaart van het RIVM geeft met ingang van vandaag het aantal opgenomen patiënten per 100.000 weer. Volgens de coronavirus kaart van het RIVM zijn er in Laarbeek 79,9 inwoners per 100.000 opgenomen in het ziekenhuis. Omgerekend zou het dan gaan om 18 (bevestigde) personen. Dat is een stijging van één persoon t.o.v. gisteren Verschillende (deze cijfers zijn helaas nog niet duidelijk) inwoners van Laarbeek zijn recent (mede) aan het coronavirus overleden.