Familie van den Bogaard, vlnr: Tom, Jeanne, Albert en Stijn
Familie van den Bogaard, vlnr: Tom, Jeanne, Albert en Stijn Foto: Joost Duppen

Jumbo Laarbeek steunt lokale ondernemers

Zakelijk Coronavirus

Laarbeek - €20.000 euro gaat familie Van den Bogaard van Jumbo Laarbeek investeren in lokale ondernemers. Dit doen zij met een spaarkaartenactie waarbij je voor €5,00 een spaarkaart koopt, die vervolgens €10,00 waard wordt als je hem (vol) inlevert. Deze waardebon kan bij alle Laarbeekse ondernemers ingeleverd worden. De spaarkaartenactie start donderdag 9 april. 

“We willen helpen”
“Wij leven enorm mee met de ondernemers die het zwaar hebben door de coronacrisis”, legt Albert van den Bogaard namens zijn gezin uit. “Niet alleen de horeca en de schoonheidsbranche, maar ook de winkels in de centra die nu veel omzet mislopen.” Middels deze actie wil Jumbo Laarbeek laten zien dat ze zich ook voor andere ondernemers hard willen maken. “Het is raar, want bij ons is het juist heel druk. Wij zijn een van de weinige bedrijven, die niets merken van de crisis. Sterker nog: wij hebben het juist drukker nu.”

Spaarkaartenactie
Vanaf donderdag 9 april kan iedereen een spaarkaart van ‘Jumbo Laarbeek steunt lokaal’ kopen in de supermarkt. Deze kost €5,00. Voor elke €10,00 aan boodschappen krijg je een zegel. Bij 20 zegels is de kaart vol. Deze volle kaart lever je dan in en in ruil daarvoor krijg je een universele waardebon van €10,00. Er zijn 2000 spaarkaarten beschikbaar, op = op. “De cadeaubon die je krijgt bij een volle spaarkaart kun je bij elke Laarbeekse ondernemer inleveren, met uitzondering van winkels met dagverse voedingsmiddelen. De ondernemer kan vervolgens de bonnen die hij heeft gekregen bij ons inleveren en dan krijgt ie het volledige bedrag overgemaakt.”

Start actie
Vanaf donderdag kan er gespaard worden, maar dat betekent niet dat de waardebonnen al ingeleverd kunnen worden. “Veel zaken, zoals kapsalons en horeca, zijn nu nog dicht. De waardebonnen mogen ingeleverd worden vanaf het moment dat de RIVM-maatregelen van de baan zijn. Zodra we hier de datum van weten, gaan we hierover communiceren.” De supermarktfamilie hoopt dat de inwoners de waardebonnen – die tot april 2021 geldig zijn – na de ingangsdatum snel inleveren, zodat juist nu in deze moeilijke tijd de lokale ondernemers worden gesteund.

Lokale economie steunen 
Alberts gezin weet dat de actie hen veel geld kost, maar wil benadrukken dat zij dit vanuit hun hart doen om de lokale economie te ondersteunen. “We leven echt met alle ondernemers mee en hopen ze met deze actie te kunnen helpen”, besluit Albert.