Dierenarts Susan met haar vriend en het lammetje
Dierenarts Susan met haar vriend en het lammetje Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Lief! Dierenarts reageert snel op noodoproep en helpt lammetje

Dier & Natuur

Beek en Donk - Vrijdagochtend 3 april werd een   noodoproep gepubliceerd   op www.mooilaarbeek.nl. Even daarvoor was bij de redactie gemeld dat een lammetje bij kasteel Eikenlust dringend hulp nodig had en dat de eigenaar onvindbaar was.

Na publicatie op de website en social media, diende Susan van der Vrande, dierenarts van Dierenartscombinatie ZuidOost zich al heel snel aan. Zij nam contact op met de redactie en reed direct (met haar vriend) naar kasteel Eikenlust om samen het lammetje van de nodige hulp te kunnen voorzien.

"Het lammetje heeft waarschijnlijk iets aan zijn darmen gehad, waardoor die heel erg ging persen. Het laatste stukje van de darm is daarbij naar buiten gekomen", liet Susan na haar bezoek weten. "We hebben het lammetje pijnstillers gegeven en we hebben ervoor gezorgd dat het niet verder gaat infecteren. De darm is helemaal schoongemaakt en teruggeduwd. Er is een speciale hechting opgezet, zodat het niet opnieuw naar buiten geperst gaat worden. Als het goed is moet het poepen nog wel goed gaan. Het is helaas wel iets ernstigs, dus ik hoop wel dat het lammetje er doorkomt. We hebben in ieder geval gedaan wat we konden en houden het lammetje in de gaten..."

De dierenarts heeft nog wel een tip: "Als je ooit een dier ziet wat in nood is, kun je als het echt ernstig is altijd de dierenarts bellen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding