Afbeelding

Huisartsen: “We zijn bezorgd dat mensen te laat hulp zoeken"

Medisch & Gezondheid

Laarbeek - Huisartsen krijgen minder patiënten over de vloer met klachten die niet aan corona gerelateerd zijn. “We zijn bezorgd dat mensen te laat hulp zoeken", zo laten de Laarbeekse huisartsen weten.

Ze benadrukken dat verwaarloosde en onvoldoende behandelde klachten kunnen leiden tot blijvende schade. De nadruk ligt op dat mensen thuis moeten blijven, door alle maatregelen die genomen worden rondom het coronavirus. "Mensen willen misschien de huisarts niet belasten omdat ze denken dat we het te druk hebben. Misschien zijn ze bang voor besmetting. Bellen mogelijk minder snel omdat ze liever nu niet in een ziekenhuis willen zijn. Wat kan wachten dat kan wachten. Maar spoed is spoed!"

De huisartsen vervolgen: "Bel dus wel als er iets aan de hand is en niet vanzelf overgaat. Overleg laagdrempelig met de assistente of het kan wachten. Telefonisch kunnen wij vaak al goede adviezen geven en een consult eventueel telefonisch doen. Dit alles om hulpvraag goed in te schatten. Mijn collega’s en ik kunnen dan inschatten of het nodig is of u gezien wordt. Weet dat zowel wij als het ziekenhuis gescheiden patiëntenstromen hebben voor mensen met (het vermoeden van) corona-gerelateerde klachten en mensen zonder klachten die verdacht zijn voor corona. Mensen met eventuele corona klachten zien wij op een andere locatie, die komen niet naar onze praktijk. Deze mensen zien wij in de speciaal daarvoor ingerichte isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel. We nemen geen risico met uw gezondheid. Maar doe dat zelf ook niet."