Afbeelding
Foto: Mark Barten

Impact coronavirus op voetbalvereniging ELI

Sport Coronavirus

Lieshout - Op dinsdagavond 31 maart heeft minister-president Mark Rutte aangegeven dat de eerder getroffen maatregelen rondom het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. Scholen zijn in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten en grote evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni. Ook gaf de minister-president aan dat het niet te verwachten is dat alles direct daarna weer ‘normaal’ zou zijn.

KNVB
Als gevolg daarvan heeft de KNVB besloten dat de amateurcompetitie dit seizoen niet meer hervat wordt. Er komen geen eindstanden, dus geen kampioenen, promovendi en degradanten. In de praktijk betekent dit dat ELI 1 komend seizoen in dezelfde klasse start als dit seizoen. Voor al onze teams verloopt inschrijving en indeling in lijn met afgelopen jaren.

Wat heeft ELI besloten?
Het sportpark is vooralsnog gesloten tot 1 juni. Er vinden geen activiteiten plaats. Zoals al gezegd geen wedstrijden, maar er wordt ook niet getraind en er zijn ook geen nevenactiviteiten. De agenda is en blijft voorlopig leeg. ELI houdt uiteraard de berichtgeving goed in de gaten en is dan ook bezig met scenario’s voor als het sportpark weer open kan gaan, om te kijken of ze een alternatief programma in de zomermaanden kunnen bieden bijvoorbeeld. Met de gemeente gaat ELI in overleg of het groot onderhoud al eerder kan plaatsvinden, nu dat normaal gesproken in die periode wordt gedaan.

Op dit moment is ELI binnen de jeugd ook volop bezig met de indelingen van het nieuwe seizoen. Daarover volgt binnenkort meer informatie. Voor de senioren geldt dat de inventarisatie op korte termijn opgestart zal gaan worden. Daarnaast kun je een aantal zaken wél alvast in je agenda zetten: Het jeugdkamp dat gepland staat voor 19 en 20 juni. ELI heeft de NLDoet activiteit verplaatst naar zaterdag 11 juli. De 21e editie van het jaarlijke Familietoernooi zal dit jaar niet plaatsvinden op Hemelvaartsdag, maar op zaterdag 22 augustus. Voor al deze activiteiten geldt: nadere informatie volgt en de data zijn wel ook onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De vrijwilligersavond (voorheen kaderavond) willen ze eind oktober of begin november plannen.

Financiën
Het bestuur maakt aan het einde van het seizoen de financiële balans op. Het is nu nog te vroeg om te zeggen wat een en ander voor ELI precies betekent. Aan de ene kant loopt ELI veel inkomsten mis, maar aan de andere kant is ELI ook hard bezig om die verliezen zo goed als mogelijk op te vangen. Zo gaan ze aanspraak maken op en gebruikmaken van de financiële voorzieningen die het kabinet en de KNVB in het vooruitzicht hebben gesteld en gaan ze met de gemeente om tafel als het gaat om betaling van de huur. Natuurlijk hebben ze ook al in praktische zin gekeken naar besparingen door apparatuur die ze niet gebruiken uit te schakelen en o.a. de thermostaat uit te zetten. Noemenswaardig is hier zeker ook dat de trainer van de seniorenselectie heeft aangegeven zijn salaris per maart stop te willen zetten en dat de vrijwilligers die daar een vergoeding voor krijgen, van die vergoeding afzien in deze coronatijd.

Voorraad en Super Sociaal
Zoals jullie wellicht elders al hebben kunnen lezen wordt door Bavaria het bier kosteloos opgehaald en op het moment dat ELI weer open kan, bijgevuld. De verdere voorraad is gecheckt op houdbaarheid, waarbij gelukkig een groot deel van de voorraad nog lang houdbaar is.. Voor een deel geldt dat helaas niet. Ze hebben spullen weg moeten gooien, hebben een deel nog kunnen verkopen, maar hebben ook besloten een deel (het gaat dan om blikjes frisdrank) te doneren aan Super Sociaal. Dat is de door Laarbeek rijdende supermarkt voor mensen die te weinig inkomsten hebben om in de gewone supermarkt boodschappen te kunnen doen. In tijden als deze is ELI er immers ook om elkaar te helpen!

En een bizarre tijd is het. Het bestuur van ELI wil daarom tot slot via deze weg iedereen sterkte en veel gezondheid toe wensen. Ze hopen dat ze iedereen weer mogen ontmoeten op het sportpark! Bij vragen kunt u altijd bij het bestuur van ELI terecht.