Deelnemers konden vanuit eigen huis deelnemen aan de 'ThuisblijversKwiz' van Kwizut
Deelnemers konden vanuit eigen huis deelnemen aan de 'ThuisblijversKwiz' van Kwizut Foto: Mark Barten

Kwizut zorgt voor afleiding en vermaak

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Om stipt 17.00 uur schoot het aantal bezoekers van kwizut.nl afgelopen zondag pijlsnel omhoog. Er waren zelfs zo veel mensen aanwezig op de website, dat deze overbelast raakte. Reden: de 'ThuisblijversKwiz' die van start ging.

De 'ThuisblijversKwiz' werd vorige week spontaan in het leven geroepen door de organisatie van Kwizut, om zo mensen afleiding te geven en het 'sociale gevoel' weer een beetje terug te brengen in deze coronatijd.

"Mensen houden rekening met elkaar"

Voorzitter Geert Heesakkers laat na het evenement weten dat er liefst 329 accounts waren aangemaakt. "Waar we geen rekening mee hadden gehouden, was dat er verschillende accounts op één computer waren aangemeld. Het aantal inloggers schoot om 17.01 uur al over de 500 heen, waardoor de site overbelast raakte. We hebben daarop een mail gestuurd naar iedereen die zich had ingeschreven. Vanaf 20.30 uur verliep alles zoals het hoorde. Het enthousiasme was aan het begin te groot en dat kon onze site niet aan. Toch waren de reacties over het algemeen allemaal heel positief. Het geeft aan dat ondanks die techniek niet helemaal stond zoals het had moeten staan, de mensen gigantisch vergevingsgezind zijn in deze tijd. Zij keken vooral naar het initiatief. Dat is denk ik de grootste overwinning deze periode: mensen houden rekening met elkaar."

Ondanks de problemen waren er toch 260 personen die de 'ThuisblijversKwiz' hebben afgerond. De organisatie had tijdens het evenement al besloten om de deadline voor inlevering te verlengen tot maandag 6 april, 17.00 uur. "Er moesten 40.000 antwoorden binnenkomen. We hebben besloten dat het beter was om dit te gaan spreiden."

Voor de organisatie was het in ieder geval voor herhaling vatbaar. "De ThuisblijversKwiz gaat er zeker nog een keer komen... Het was heel leuk om te doen. We hebben enorm veel leuke reacties en grappige filmpjes mogen ontvangen", vertelt Heesakkers.

De winnaar wordt komende zondag (12 april) bekend gemaakt. Hoe dat gaat gebeuren was op het moment van schrijven nog niet bekend. Maar de organisatie van Kwizut bedenkt ongetwijfeld weer iets leuks.