Derek Dirven is de organisator van de quiz bij de senioren
Derek Dirven is de organisator van de quiz bij de senioren

Badminton Club Lieshout alleen nog digitaal actief

Algemeen

Lieshout - Badminton Club Lieshout  zit fysiek ' op slot'.  Dat houdt echter niet in dat de vereniging helemaal inactief is: integendeel. Voor de jeugd was eerder al een wekelijkse  challenge  opgestart. Daar is nu een  Kahoot -quiz bijgekomen voor de senioren. Op die wijze houd de vereniging toch contact met de leden en helpt ze zo om de  lock -down-dagen door te komen.

Challenges
Inmiddels is alweer de derde “Thuisblijvers Challenge” door organisator Tim van Bommel uitgezet bij de jeugd. Deze keer dient een creatief, origineel parcours uitgezet te worden dat afgelegd moet worden met een racket waarop een shuttle balanceert. Ook deze challenge zal weer leuke en amusante filmpjes gaan opleveren die Badminton Club Lieshout weer deelt op de facebook-pagina van de vereniging. Naast deze uitdaging zijn de jeugdleden ook aangesloten op andere digitale challenges die uitgezet zijn door Badminton Nederland (“StayAtHomeChallenge”) en door Laarbeek Actief (“Challenge Jezelf”). Hierdoor zouden zij meer dan voldoende uitdaging moeten hebben in deze blijf-thuis-tijd.

Senioren
Ook de senioren hebben inmiddels een uitdaging. Wekelijks krijgen zij van organisator Derek Dirven een quiz toegestuurd. Die quiz bestaat uit 12 meerkeuze vragen die in steeds 10 seconden beantwoord moeten worden. En, uiteraard bevat de quiz ook specifieke vragen over het badminton, naast de algemenere vragen. De senioren krijgen steeds enkele dagen de tijd om de quiz “te doen”, waarna de quiz op zondag wordt afgesloten met een ranglijst. Voorlopig zal deze quiz door Derek wekelijks uitgezet worden, totdat de badmintonners weer fysiek aan de slag kunnen.

Kweet Ut
Vanwege de corona-crisis is ook de prijsuitreiking van de Mariahoutse dorpsquiz “Kweet Ut” afgelast. De organisatie (Omase) heeft daarom deze keer de uitslag digitaal bekend gemaakt. Badminton Club Lieshout was een van de deelnemers en uiteindelijk is dat BCL-team (“team Clier”) op een 18de plaats geëindigd. Dat is een beetje onder de verwachting maar toch hebben de leden een plezierige en gezellige puzzelavond gehad.