Afbeelding
Foto: Freepik
LEZERSPODIUM

Een boekclub

Algemeen

En niet zomaar een boekclub, maar een boekclub voor ontwakende reizigers! Om ‘ontwakende mensen’ te ontmoeten, om samen kennis te delen aan de hand van boeken. Met ontwakende mensen bedoel ik mensen die net als ik op pad zijn om zichzelf beter te leren kennen, mensen die zichzelf aan het ‘her-ontdekken’ zijn. Het pad van, ‘jezelf van alle kanten bekijken en waar nodig transformeren’, noem ik ‘de reis’, zodoende het woord reizigers.

Nu nog een virtuele samenkom plek maar zodra het weer mag een daadwerkelijke plek om samen met een aantal mensen ‘de hobbels’ die je tegen komt op je pad, te bespreken. 

Iedereen die in dit ontwakende proces zit heeft wel eens een boek gekocht of heeft een boek nodig(!) die de ander misschien wel heeft. 

Van hoe meer kanten je inspiratie krijgt, hoe makkelijker het is om te voelen of het iets is wat bij je ‘past’, waar je iets mee kan, nu op dit moment, nu op jouw reis.

Motivatie:
Mijn reis begon zo’n 9 jaar geleden. Bij het krijgen van kinderen en het opvoeden daarvan kwamen er steeds meer vragen in mijn hoofd.

- Waarom doe ik dit op deze manier?
- Doe ik het op deze manier omdat….?

Vul maar in: ..  je omgeving dit van je wenst, je in de pas moet blijven lopen, jijzelf zo’n strenge eisen aan jezelf stelt, je zo opgevoed bent

- Past deze manier eigenlijk wel bij mij?
- Voelt het eigenlijk wel goed?

Dit waren voor mij zo’n persoonlijke vragen dat die ik niet zomaar met iedereen kon delen, met het gevolg dat ik alleen op reis/op pad, ging. 

In het begin kocht ik af en toe een tijdschrift, maar daar stonden dan verhalen in waar ik (toen nog) helemaal niets mee had of kon. Dan weer een boek, soms één waar ik echt iets aan had,.. (wow, eyeopener!!) en dan weer één die totaal niet aansloot bij waar ik, op dat moment, naar op zoek was. Wellicht overbodig te melden dat ik momenteel in het bezit ben van een zeer gevarieerd aanbod aan boeken!

Iedereen bewandeld zijn of haar eigen pad, niemand anders kan voor jou ontdekken wat bij jou past maar door met elkaar te delen voel je je gehoord en herkent, je bent niet meer alleen.

Heden:
Inmiddels ben ik een aantal ‘Sisterhood-weekenden’ en retraites verder, heb ik me aangesloten bij een vrouwencirkel, lees en koop ik nóg meer boeken en tijdschriften, sluit ik me aan bij ‘opstellingen’, doe workshops en ben ik op vele andere gebieden, soms tegen wil en dank maar altijd met een verlangen naar meer kennis, ‘ervaringsdeskundige’ geworden.

Wens:
Hoe mooi zou het zijn om mensen, die ‘reizende zijn’, samen te brengen en om met elkaar, persoonlijke ervaringen en inspirerende boeken daarover, te bespreken?

Boekclub:
Een boekclub is geboren, een club waarin je mag delen tegen welke hobbels je aanloopt op jou pad en waarin je aan de hand van een boek, én gesprekken over dat boek, inzichten in je eigen situatie kunt krijgen.

Wanneer je dit leest en het spreekt je aan.. neem dan contact op met mij; boekclubdereiziger@gmail.com dan gaan we samen reizen!

Lieve groet, Christine