Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Column Thijs Bluiven: 'Geen verveling'

Algemeen Coronavirus

Ik zal mezelf eerst voorstellen. Mijn naam is Thijs Bluiven en ik schrijf columns omtrent thuisblijven.

In deze tijden doen we allemaal verschillende dingen. We herontdekken bijvoorbeeld oude hobby’s of pakken iets compleet nieuws op. Zo ook ik. Ik begin meer te twitteren en bovendien columns te schrijven voor de MooiLaarbeek…Uhm??? Moet daar -er of -krant achter? Ach, wat maakt dat uit. Er zijn wel belangrijkere dingen aan de hand op dit moment dan een stom naampje waar altijd al discussies over zijn.

Onze prachtige gemeente wordt steeds zwaarder getroffen door een onzichtbare vijand. Familiebanden verscheuren en depressies ontstaan. De kerken lopen leeg en de huizen vol. Onderhand zijn jumbo’s en andere supermarkten de drukbezochtste plekken in de groenste gemeente van Europa. Zelfs die in Mariahout. Was ik daar laatst, bleek de bloem op te zijn. Nou, je weet dat het crisis is als zelfs de kleinste Jumbo in Nederland last heeft van hamsterende Heikneuters.

Gelukkig kan ik altijd nog mijn wandelingen maken. Heerlijk om die natuur zijn gang te zien gaan. En de boeren die al bij een kwart zonnestraaltje de trekker uit de schuur halen. Nou, leuk hoor.

Ik loop vaak tussen de verschillende dorpen. Maar wat een enge, enge… wegen. Zo stil! Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, zoals Aarle-Rixtel. Oh ja, dat dorp bestaat ook nog. Nee, grapje Aarle-Rixtelnaren, jullie doen er zeker toe.

Maar ja, soms heb je geen zin om te lopen en doe je eigenlijk de hele dag niks. Er zou iets moeten komen waarbij ik, zonder dat ik de coronamaatregelen overtreed, Laarbeek nog beter zou kunnen maken.

Goed. Het komt er op neer dat ik me graag wil gaan inzetten voor de medemens. Sommige Laarbekenaren hebben het momenteel erg zwaar. Ze zijn eenzaam, durven niet het huis uit of krijgen bericht dat dierbaren gestorven zijn. Dat is natuurlijk erg sneu. Daarom wil ik iets opzetten: Thijs Bluiven voor Thuisblijvers (TBVTB). Ik wil graag elke week een aantal mensen in Laarbeek helpen met hun boodschappen. Alhoewel, ik ga dat zelf niet doen. Ik stuur een willekeurige verslaggever op pad om die boodschappen te gaan halen.
Samen komen we deze crisis door! We moeten positief blijven en elkaar steunen. Alleen dan komen we er. Ik heb er vertrouwen in, ik hoop jullie ook.

Stuur - als je hier gebruik van wil maken - een mailtje naar thijs.bluiven@gmail.com met boodschappenlijstje en jouw adres en ik zorg dat alles in orde komt!

Thijs Bluiven