Afbeelding

'Attentie-palen' afgemaakt door Dorpsraad Lieshout

Verkeer

Lieshout - Iedereen die wel eens in of door Lieshout is gereden heeft ze zien staan; de zéér opvallende 'attentie-palen'. Ze staan bij de meest belangrijke oversteekplaatsen in het dorp. In eerste instantie zijn deze palen alleen gemaakt en geplaatst: de Dorpsraad Lieshout heeft deze signalering nu afgemaakt. Alle geplaatste palen zijn voorzien van een opvallend, gifgroen, 'stop-teken-handje' zodat de attentiewaarde maximaal wordt.

Attentie-palen
Afgelopen jaar zijn ze al op verschillende plaatsen neergezet, opvallend gekleurde 'attentie-palen' die een attentie-signaal moeten geven aan alle (auto)bestuurders. Deze palen zijn bij de belangrijkste oversteekplaatsen in het dorp gezet, met als doel aandacht te vragen voor overstekende mensen. Deze palen zijn de afgelopen dagen vervolmaakt door de plaatsing van een - ook opvallend gekleurd - gifgroen handje op de top. Nóg meer attentiewaarde: de hand is immers zodanig vormgegeven dat deze een echte betekenis heeft: de opgestoken hand geeft een duidelijk stopteken. Hierdoor wordt het bereiken van een 'gevaarlijke oversteekplaats' nog beter kenbaar gemaakt aan de (auto)bestuurder.

Zuinig
De attentie-palen zijn gemaakt van oude lantaarnpalen. Deze zijn weer in ere hersteld en door de leerlingen van de Lieshoutse basisscholen geschilderd. Als attentie-paal hebben ze zo een nieuwe functie gekregen en door het kleurrijke schilderwerk van de basisschoolleerlingen zijn ze ook nog eens opvallend geworden. Door deze werkwijze wordt zonder veel kosten tóch een bijdrage gegeven aan de verkeersveiligheid in Lieshout. De bevestiging van de handjes was de laatste stap: deze bevestiging dient natuurlijk vast en solide te zijn en eenzelfde veiligheid te hebben als “echte” verkeersborden. Ondanks de huidige corona-crisis heeft de montage met gepaste afstand plaats gevonden. Ook nu werkt de Dorpsraad Lieshout volop door: óók aan de verkeersveiligheid.