Frans van den Heuvel
Frans van den Heuvel

Laarbeekse Pieper-wedstrijd: wie teelt de meeste kilo’s?

Algemeen

Aarle-Rixtel – Wat is er nou leuker dan je eigen aardappelen telen? Nu helemaal in de coronacrisis een leuke bezigheid voor thuis! En een bezigheid met een wedstrijdtintje, want de vraag is: wie teelt in Laarbeek de meeste kilo’s aardappelen in een speciale Pieper-pot? Een idee van groenteboer Frans van den Heuvel van Power to the Pieper in Aarle-Rixtel. Hij heeft 40 speciale potten klaarstaan. Degenen die zich als eerste aanmelden, mogen zaterdag een pot op komen halen.

Hoe werkt het?
Je krijgt een Pieper-pot, potgrond en 3 pootaardappelen. Dit neem je mee naar huis en daar ga je aan de slag met je eigen aardappels. “Dit kan op je balkon zijn, maar ook in je tuin of binnen. Je krijgt hier 2,5 maand de tijd voor. Op zaterdag 28 juni breng je je pot terug naar onze winkel en dan vindt het weegmoment plaats”, legt Frans uit. “Uiteraard mag je je eigen aardappeloogst houden. Dat geldt ook voor de ‘Air-pot’ (Pieper-pot, zie www.air-pot.com). Het is een innovatieve pot gemaakt van gerecycled plastic, die ervoor zorgt dat de wortels van hetgeen je erin laat groeien zich beter ontwikkelen. En daarmee de planten uiteraard ook.”

Hoe doe je mee?
De potten zijn duur in aanschaf. “Wellicht dat we deze later nog los gaan verkopen. Deze zullen ongeveer €25,00 per stuk zijn”, legt Frans uit. “Daarom hebben we ervoor gekozen maximaal 40 mensen te laten meedoen aan deze wedstrijd. Deelname is namelijk gratis; wij sponsoren de pot, aardappelpoten en potgrond. De pot is duurzaam en kan dus vele malen hergebruikt worden.”

Voorwaarden
Om mee te mogen doen, moet je uit Laarbeek komen en ook in deze gemeente je aardappelen laten groeien. Je moet de Pieper-pot op zaterdag 18 april tussen 15.00 en 16.00 uur op komen halen bij de winkel van Frans en op zaterdag 28 juni daar komen laten wegen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@powertothepieper.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Frans: “Als je bij de eerste 40 zit, krijg je een bevestiging van deelname dat je mee mag doen. Deze bevestiging neem je mee als je zaterdag de pot op komt halen. Hopelijk zie ik je dan!”