Een gezellige middag in Café De Koekoek (archieffoto)
Een gezellige middag in Café De Koekoek (archieffoto)

Lieshoutenaren zetten crowdfundingsactie op voor café de Koekoek

Algemeen Coronavirus

Lieshout – Frank van Erp en Roel van Mook zijn een inzamelingsactie begonnen voor Café de Koekoek. De mannen uit Lieshout hebben de zogenoemde ‘crowdfunding’ opgezet om het café aan de Dorpsstraat te steunen tijdens de coronacrisis.

Op de crowdfundingpagina kunnen mensen een kleine (of grote) donatie achterlaten. Eventueel met bericht. Frank en Roel leggen uit: “Omdat iedereen nu thuis of ergens anders geniet van een biertje houden we (bijna) allemaal geld over aan het eind van de maand. Geld dat anders gespendeerd zou worden in bijvoorbeeld de Koekoek.”

De actie is gisteren van start gegaan. Er is intussen al 1.222,50 euro opgehaald. Het doel van de actie is om voor 14 juni, 5.000 euro op te halen en zo te zorgen dat iedereen na deze roerige en lastige periode weer kan genieten van de gezelligheid bij Karel en Bets, de uitbaters van het café.

Daarnaast willen de mannen anderen inspireren. "De Koekoek is voor ons een plaatselijke 'held'. We hopen dat anderen ook in actie gaan komen voor hun 'helden'."