Afbeelding
Foto: Kwizut

Ludieke actie: Laarbeek feliciteert de Koning vanuit eigen tuin

Algemeen Koningsdag

Laarbeek - "Koningsdag vieren kunnen we dit jaar helaas niet, maar onze koning een fijne dag toewensen wel! Daarom is er een filmpje door Laarbekenaren, voor Koning Willem-Alexander in de maak en iedereen kan mee doen!", zo laat een groepje Laarbekenaren weten aan de redactie van DeMooiLaarbeekKrant.

Oproep
“We gaan een filmpje maken en willen mensen oproepen om iets ludieks te doen vanuit eigen tuin. Dit willen we gaan vastleggen op video met o.a. drones. Maak een boodschap voor de koning, bijvoorbeeld met stoepkrijt, in je tuin. Een felicitatie, een afbeelding, etc. Volgende week zaterdag (25 april), tussen 13.00 uur en 17.00 uur vliegen drones door alle dorpen van de gemeente Laarbeek om een selectie van de boodschappen te filmen. Maar wellicht dat mensen zelf ook nog ludieke ideeën hebben. Die zijn natuurlijk van harte welkom!”, vertellen ze bij monde van Kwizut-voorzitter Geert Heesakkers. "We vragen eigenlijk om alles dat met Koningsdag te maken heeft: Mensen die de vlag uithangen, mensen die samen zwaaien naar de Koning, kinderen op versierde fietsjes, kinderen die stoepkrijten of muziek spelen, koekhappen, zaklopen, een micro-vrijmarkt, etc. Hiervan willen we graag close-up beelden..."

Doe mee!
Wil jij graag een bijdrage leveren aan deze ludieke actie? Mail dan jouw idee en/of beeldmateriaal via WeTransfer naar Geert Heesakkers: geert@kwizut.nl of geef jouw adres door, zodat ze weten waar de drone moet vliegen. "Het zou ook mooi zijn als mensen alvast de vlag uithangen op het moment dat er gefilmd wordt (tussen 13.00 en 17.00 uur) of met vlaggetjes zwaaien naar de drone!"

Medewerking
De initiatiefnemers van deze actie hebben inmiddels van verschillende personen medewerking toegezegd gekregen. “We verklappen nog niet te veel, maar het zou leuk zijn als mensen met de meest creatieve ideeën komen en meedoen. We laten graag zien hoe Laarbekenaren in eigen tuin, op balkon of elders op eigen terrein er toch een leuk feestje van maken om de verjaardag van de Koning te vieren. De video wordt 25 april opgenomen en we gaan er uiteraard voor proberen te zorgen dat deze de Koning bereikt!"

Nog enkele tips vanuit de organisatie: "Maak het niet te ingewikkeld, gewoon met je telefoon, niet te ver weg en kort van lengte. Dankjewel! Wij zorgen dat het bij Zijne Majesteit terecht komt!"