Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

IVN Laarbeek: Geniet van de natuur om je heen

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Iedereen heeft er mee te maken, voor sommigen heel groot leed, met geen pen te beschrijven, voor velen gelukkig, klein leed en ongemakken, maar toch iedereen voelt en ervaart; dit is niet goed, dit voelt niet fijn. Maar iedereen moet ermee dealen. Zo ook IVN Laarbeek.

Geen lezingen meer; de Vlindercursus die na 1 les moest stoppen; geen bijeenkomsten voor de jeugd. Geen bijeenkomsten van de waterwerkgroep, planten/bomenwerkgroep, vogels en weidevogels. Zelfs de bouwwerkzaamheden van IVN liggen stil, wat heel jammer is. Ledenwandelingen en publiekswandelingen, IVN Laarbeek mist ze zelf net zo erg als heel veel wandelaars. Ze hadden iedereen tijdens het Kikkerconcert willen laten zien hoe mooi het al was, maar helaas!

Zoals iedereen begrijpt moet IVN Laarbeek het Kikkerconcert dit jaar laten vervallen. Gezien de verwachtingen en prognoses van RIVM, regering en gemeentes vindt IVN Laarbeek het niet verstandig om dit evenement door te laten gaan. Mocht het al weer wat beter gaan, dan nog leeft bij veel mensen de angst om zich in grote groepen te begeven. Maar volgend jaar maken ze er een mooi feestje van. De wereld staat dan wel stil, maar toch: iets wat nooit stil staat is de natuur. Vogels komen weer terug, ze zingen en paren nog steeds en er komt toch weer jong grut. Bomen lopen uit, bloesem volop, voorzichtig groen blad, bloemen die gewoon weer gaan bloeien, volop nieuw leven om je heen. We mogen elkaar dan wel niet meer aanraken maar de natuur mag iedereen aanraken. Ruik, voel, proef, luister, beleef en geniet van wat de natuur te bieden heeft. Dat is niet weinig. Geniet van de stilte, de zon, voel de wind en de regen en koester wat er nog wel is.

Die 1.5 meter afstand kan je dichter bij elkaar brengen en bij de natuur. Geniet zoveel je kunt, er zijn nog zoveel mooie plekjes in Laarbeek waar je alleen of met enkelen kunt genieten. Loop eens door de Biezen, door de Ruweewsels of het Grotels bos en wat te denken van het eigen rondje de Bimd, gewoon om je heen kijken en luisteren. Wie hoort de eerste koekoek roepen en wie hoort als eerste de Boerennachtegaal? Toch een beetje Kikkerconcert... Geniet ervan.