Stan van Aspert
Stan van Aspert

“Het is een beetje raar, in theorie ben je al geslaagd”

Onderwijs Coronavirus

Lieshout – Je denkt een leuke examentijd te hebben en nog hard te moeten studeren. Tot je opeens hoort dat je al geslaagd bent. Dit overkwam Stan van Aspert uit Lieshout. De MooiLaarbeekTeenz vroegen zich af hoe hij zich hierbij voelde en gingen even langs. Natuurlijk wel met gewassen handjes en gepaste afstand.

Opeens geen examens meer
Aan de keukentafel hadden de Teenz een gesprek met Stan die in zijn laatste jaar Atheneum op het Commanderij College Gemert zit. Via de media hoorde hij dat hij dit jaar geen examens meer hoeft te doen. “Ja, het is een beetje raar”, zegt Stan. “want je bent opeens in theorie al geslaagd. Terwijl normaal iedereen examens zou moeten doen. Aan de ene kant is het heel fijn, maar aan de andere kant ook weer niet. Het fijne is dat we geen examens hoeven te doen wat heel veel stress scheelt, aan de andere kant is het minder fijn bijvoorbeeld dat de leuke dingen niet door gaan zoals het schoolgala.” Stan geeft aan dat hij vanaf zeven mei nog een toetsweek heeft. “Ik sta er goed voor dus er kan niet meer zoveel meer fout gaan,” zegt hij.

Hoe ziet je toekomst eruit?
Veel examenleerlingen vinden het leuk om op het einde van hun schooltijd een examenstunt uit te halen. Hoe zit dat bij jou? “Op onze school is er eigenlijk nooit een examenstunt”, vertelt Stan, “maar er is een soort zeskamp. Waarna je met z’n allen op stap gaat in Eindhoven. Dat gaat nu waarschijnlijk niet door.” Wanneer de Teenz vragen of hij nu veel tijd heeft. Zegt hij: “Nee, nu nog even niet, want ik heb binnenkort nog een toetsweek waarvoor ik moet leren. De kans is groot dat Stan slaagt voor het vwo. Hij hoopt dat hij volgend jaar Psychologie, in Tilburg kan gaan studeren. H, hij moet nog horen of hij door de selectie heen is gekomen.

De MooiLaarbeekTeenz wensen hem en alle andere examenleerlingen veel succes.