Werkzaamheden aan de Pluktuin
Werkzaamheden aan de Pluktuin

Pluktuin de Hei; natuurlijke rustplek

Algemeen

Beek en Donk/Mariahout - Het klusteam van Buurtvereniging de Hei heeft wederom de handen uit de mouwen gestoken de afgelopen tijd. Er is weer gewerkt aan de pluktuin, gelegen op de splitsing De Hei en Grensweg.

Begin februari werd het terrein bewerkt om vervolgens fruitbomen en fruitstruiken te kunnen planten. Tijdens NLdoet in maart hebben buurtbewoners het terrein aangeharkt, zodat er gras en bloemenzaad gezaaid kon worden. Verder hebben een aantal buurtbewoners ook nog een aantal dagen en avonden gewerkt aan een maatwerk picknickbank. Er is gezaagd, geschuurd, geschroefd en gebeitst. Dit gelukkig niet zonder resultaat! De prachtige picknickset is 2 weken geleden geplaatst in de pluktuin. Nog voordat deze goed en wel stond, hebben de eerste voorbijgangers er al gebruik van gemaakt. Fijn om te zien dat er behoefte is aan een prettige rustplek op deze prachtige locatie in de natuur.

De pluktuin op de grens tussen Beek en Donk en Mariahout is een buurtinitiatief wat is voortgekomen uit Groenstrijd 2.0. Dit project is mede mogelijk gemaakt met vrijwilligers van buurtvereniging de Hei, Gemeente Laarbeek en Hoveniersbedrijf de Groene Hoek.

De buurt is hartstikke trots op het actieve klusteam en op het geweldige resultaat! De pluktuin ziet er nu al mooi en gezellig uit. Ze hopen dat alle voorbijgangers, fietsers en andere recreanten het ook een fijne plek vinden en er ook net zo zuinig mee om zullen gaan als de buurtbewoners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding