Afbeelding
Foto: Mark Barten

Burgemeester bezocht getroffen nertsenboerderij na inlichting van minister

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Burgemeester Frank van der Meijden, gemeente Laarbeek, werd zaterdag 25 april door het ministerie van Landbouw op de hoogte gesteld over de COVID-19 besmetting bij een nertsenboerderij in Beek en Donk. Hij bracht daarna een bezoek aan de betrokken en hun directe omgeving.

Van der Meijden: “Minister Schouten van LNV heeft ons geïnformeerd over de besmetting van dieren op een nertsenboerderij in onze gemeente. Als burgemeester heb ik in eerste instantie zorg voor de gezondheid van de inwoners van mijn gemeente, in dit geval speciaal de betrokkenen en hun directe omgeving. Uiteraard leef ik mee met de getroffen ondernemer en heb nauw contact. De familie is, net als ik, erg geschrokken.
Volgens het RIVM vormen de nertsenbedrijven op basis van de huidige kennis over COVID-19, geen risico voor verdere verspreiding onder mensen. Op advies van het RIVM heb ik uit voorzorg besloten om de weg in een straal van 400 meter rondom het bedrijf af te sluiten voor voetgangers en (brom-) fietsers. Nu is het wachten op de resultaten van het onderzoek op de lucht- en stofmonsters, dat de minister heeft ingesteld.”

Inwoners kunnen met vragen terecht op telefoonnummer 0800-1351.

Lees hier meer: COVID-19 geconstateerd bij nertsenbedrijf in Beek en Donk