Afbeelding

Dorpsraad Beek en Donk stelt duofiets beschikbaar voor inwoners

Algemeen

Beek en Donk - Wat is er leuker dan samen te gaan fietsen op een stabiele fiets die niet kan omvallen, waarbij je gezellig naast elkaar zit en zonder al te veel inspanning van de omgeving kunt genieten? In Aarle-Rixtel en Lieshout is hij er al een tijdje, maar ook Beek en Donk heeft nu een duofiets beschikbaar voor zijn inwoners. 

Een duofiets is een fiets waar je met zijn tweeën naast elkaar op kunt zitten. Vooral bedoelt om mensen die niet meer in staat zijn zelfstandig te fietsen toch op een fietstochtje mee te nemen. De fiets heeft trapondersteuning, zodat het niet te zwaar is als u als begeleider alleen trapt. De fiets kan niet omvallen en is voorzien van allerlei hulpmiddelen, zoals een heupgordel, voetfixatie, draaibare stoel, spiegel en een armleuning.

Deze duofiets staat ter beschikking van mensen die niet meer alleen kunnen fietsen, maar dit wél graag doen. Als mantelzorger of maatje kunt u een fiets huren voor één of meerdere dagdelen om samen te gaan fietsen. Bijvoorbeeld om een lekker kopje koffie op een terras te drinken of naar een winkel te gaan.

Lokale samenwerking
De aanschaf en het onderhoud van de fiets in Beek en Donk is een mooi voorbeeld van lokale samenwerking door de Dorpsraad Beek en Donk, Stichting ViERBINDEN, Gemeente Laarbeek, Zorgboogcentrum de Regt en Fietsvakman v.d. Berg. De Dorpsraad Beek en Donk dankt de Stichting Steun Welzijnszorg voor de cofinanciering.

Verhuur
De duofiets in Beek en Donk is te huur voor 5 euro per dagdeel en is te reserveren via Zorgboogcentrum de Regt, tel. 0492-471219.

Wilt u weten hoe u de fietsen in Aarle-Rixtel of Lieshout kunt reserveren, neem dan contact op met de dorpsondersteuners via 0492-328800. In Mariahout zal ook een duofiets beschikbaar komen, maar deze aanvraag is nog lopende.

Afbeelding