Jordi (links) en Ruben (rechts) nemen deel aan Crazy 48 #ikscoutthuis
Jordi (links) en Ruben (rechts) nemen deel aan Crazy 48 #ikscoutthuis

Scouting Lieshout – Mariahout: #ikscoutthuis

Algemeen

Lieshout/Mariahout - Vanwege de Coronacrisis heeft Scouting Lieshout – Mariahout de opkomsten vanaf half maart moeten stoppen. Om de leden de mogelijkheid te geven om actief te blijven met scouting activiteiten zijn er door de leiding twee activiteiten gestart voor de verschillende leeftijdsgroepen.

CRAZY 48
Voor de bevers en welpen zijn er 48 te gekke opdrachten aan de leden verstuurd. De opdrachten variëren van het roosteren van marshmallows, tot het opruimen van je eigen kamer, maar ook het maken van een platte knoop, het nummeren van WC-papier en bak een taart of cupcake maken onderdeel uit van de opdrachten. De leiding ontvangt regelmatig leuke foto’s en filmpjes binnen van leden die opdrachten uitgevoerd hebben, welke gewaardeerd worden met de Thuis badge voor op de Scoutfit.

Ook kinderen tot 11 jaar die géén lid zijn van Scouting Lieshout – Mariahout kunnen de CRAZY 48 opdrachten uitvoeren. Na een e-mail aan welpen@scoutinglieshoutmariathou.nl worden de opdrachten doorgestuurd. Uiteraard verwacht de leiding dan ook foto’s en filmpjes van de uitgevoerde opdrachten.

Junglefever Challenge
Elke week wordt aan de Scouts van Scouting Lieshout – Mariahout een nieuwe ‘Junglefever Challenge’
gestuurd om ook de Scouts de vaardigheden niet te laten verleren.

Zoals elke gewone opkomst geopend wordt, werd ook de challenge geopend met het saluut aan de vlag. Daarna werd tijdens de eerste challenge een sleutelhanger uit hout gesneden. Voor de tweede challenge werden de tochttechnieken uit de kast gehaald. (Virtueel) werden tochten gelopen door Moskou, Groenland, Sydney en Taiwan. Uiteraard werd ook aan de eenzame medemens gedacht in deze Corona tijd. Als derde opdracht moest een kaartje bezorgd worden bij een eenzame mensen. Omdat je van al deze challenges best wel honger krijgt, werd als vierde challenge aan de scouts gevraagd om tomaten soep volgens Scouting Lieshout – Mariahout recept voor te bereiden. Ondertussen werken de scouts aan alweer de vijfde challenge, een ‘tetris’ foto met allemaal scouting materialen die de scouts thuis beschikbaar hebben.

Opstarten van de opkomsten
Naar aanleiding van het versoepelen van de maatregelen hebben de vrijwilligers van Scouting Lieshout – Mariahout de mogelijkheden bekeken om eventueel de opkomsten weer op te starten. Rekening houdend met de gezondheid van de leiding (waarvan er een aantal werkzaam zijn in de vitale beroepen) en de leden is besloten om eerst de ervaringen van de scholen af te wachten alvorens de opkomsten weer op te starten. Ouders en leden worden via e-mail op de hoogte gehouden.