Afbeelding

Gerard Verbrugge gaat in stilte met pensioen…

Algemeen

Beek en Donk - Precies vandaag neemt Gerard Verbrugge afscheid van zijn werk en heeft hij er ruim 44 jaar opzitten bij Lunetzorg in Eindhoven. Het zou een groots en mooi afscheid worden maar door de situatie waarin we verkeren zal het helaas in stilte verlopen.

Gerard is geen man die altijd voorop loopt en vooraan wil staan daarom is het belangrijk om nu eens een keer wel alle aandacht op hem te richten. Als jong 'broekie' heeft hij zijn opleiding gedaan in Huize Assisie in Udenhout en is daarna gaan werken bij Eckartdal in Eindhoven, wat tegenwoordig Lunetzorg heet. Hij heeft daar heel veel functies bekleed: woonbegeleider, nachthoofd, teamleider en cliëntbegeleider. Bij dit laatste lag echt zijn passie, samen met een cliënt met een beperking kijken waartoe zijn mogelijkheden reiken en dan samen met die cliënt op een vaak creatieve manier proberen dit te realiseren.

Gerard is wars van persoonsverheerlijking maar dit was echt zijn ding, waarbij vooral zijn creativiteit maar ook zijn gedrevenheid voorop staan, altijd gedacht vanuit de kracht van de client. Naast zijn werk heeft hij in zijn geboorteplaats Mariahout aan de basis gestaan van het buurtvoetbal, was hij medeorganisator van vele zeskampen de laatste jaren vooral het creatieve brein achter de theorieavonden bij de Mariahoutjubilea. Daarnaast lange tijd leider geweest bij VV Mariahout om daarna zoon Tom te volgen naar Sparta’25. Naast jeugdleider daar heeft hij vele jaren in het jeugdbestuur van Sparta’25 gezeten.

Verder is hij erg actief bij buurtvereniging de Zwaan, het organiseren van buurtactiviteiten voor de jeugd, vele uren schilderen aan de carnavalswagens en meedenken aan het ontwerp van de wagen met de bouwcommissie. Als je dan ook nog op school van je kinderen ,Tom en Geeke, leesvader bent geweest kun je met recht zeggen dat je niet echt stil hebt gezeten…

Nu komt er voor Gerard een nieuwe levensfase, de kleinkinderen Luc en Ties, er is nog een grote tuin bij te houden, een huis en misschien ook nog wel die van de kinderen. Maar het allerbelangrijkste is om samen met Anja nog jaren gezond te genieten van het leven!