Afbeelding
Foto: Mark Barten (archieffoto

Laarbeekse basisscholen zijn klaar voor heropening

Onderwijs Coronavirus

Laarbeek - In de persconferentie van afgelopen dinsdag 21 april heeft het kabinet toegezegd dat de basisscholen weer open mogen. Vanaf 11 mei mogen de basisscholen open.

Basisschoolleerlingen kunnen dan halve dagen naar school, zodat de groepen klein kunnen blijven. Hoe de maatregel verder vorm krijgt is aan de scholen. Speciaal onderwijs en kinderopvang (crèche) hoeven zich niet langer aan de coronamaatregelen te houden. Op voortgezet onderwijs is het doel vanaf 2 juni weer open te kunnen. Het kabinet wil dat de basisscholen zo snel mogelijk weer volledig open kunnen. Als er in de eerste weken geen complicaties voordoen, wil het kabinet dat de scholen in juni weer hele dagen open is, voor alle leerlingen. 

Komende weken gaan de scholen evalueren hoe ver de kinderen zijn gekomen met het thuis leren. Iris Schellekens, directrice van OBS het Klokhuis: "De eerste week en misschien wel weken, zullen we veel tijd besteden aan relatie en welbevinden. We bouwen weer opnieuw aan de (kleinere) groep, we kijken terug naar de afgelopen tijd, kijken wat er leeft bij kinderen" Dat beaamt Judith Verhoeven, directrice van OBS De Driehoek: "In eerste instantie zullen we aandacht besteden aan het welbevinden van alle kinderen: Hoe gaat het met ze? Hoe kijken ze terug op de afgelopen tijd? Wat was fijn? Wat was lastig? Zijn er kinderen die mensen om hen heen verloren hebben? Etc. Dit doen we door met kinderen in gesprek te gaan, maar ook door ze hun ervaringen en emoties op een creatieve manier te laten verwerken." 

De basisscholen vragen ouders om de kinderen naar school te brengen, zonder de school binnen te komen en dus buiten het schoolplein hun kinderen gedag te zeggen. De Muldershof heeft gekozen om alle kinderen dagelijks halve dagen te zien. Op Het Klokhuis en De Driehoek gaan de kinderen twee (hele) dagen per week naar school. De scholen proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de ouders. Als een ouder twee kinderen op de basisscholen heeft, worden die zoveel mogelijk op dezelfde momenten ontvangen.