Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Wegverkeer Beekse Brug van 14 tot 18 mei gestremd

Verkeer

Beek en Donk - Van donderdag 14 tot en met maandagochtend 18 mei voert aannemer SPIE in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Beekse Brug over de Zuid-Willemsvaart bij Beek en Donk. De brug is dan in beide richtingen afgesloten voor wegverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Donkse Brug. Vrijdags is de brug tussen 6.00 en 18.00 uur wel toegankelijk. Het doel van de werkzaamheden is de geluidsoverlast van de Beekse Brug voor omwonenden te verminderen.

Omwonenden ervaren geluidsoverlast bij het passeren van met name zwaar verkeer over de brug. Rijkswaterstaat heeft onderzocht wat de oorzaak daarvan is, waarop onderhoudsaannemer SPIE een aantal verbetermaatregelen heeft voorgesteld. De belangrijkste en tevens laatste maatregel is het aanbrengen van rubberen blokken als buffer om luide klappen van de brug op te vangen. 

Omleidingsroute voor wegverkeer
De Beekse Brug (N615/Gemertseweg) is op donderdag 14 mei van 18.00 uur tot vrijdag 15 mei 6.00 uur en van vrijdag 15 mei van 18.00 uur tot maandag 18 mei 6.00 uur gestremd voor het wegverkeer.

Rijkswaterstaat stelt een omleidingsroute in voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers. Dit verkeer moet rekening houden met extra reistijd. Gele borden geven informatie over de werkzaamheden en omleidingen.

Ook scheepvaarthinder
De Beekse Brug is tijdens de werkzaamheden ook grotendeels gestremd voor schepen. Op enkele korte momenten per dag kunnen schepen de brug passeren. Kijk voor meer informatie op www.vaarweginformatie.nl.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Zowel op de weg als op het water. Ook weggebruikers zelf kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid: volg de aanwijzingen, houd 1,5 meter afstand en respecteer de snelheidslimiet in de buurt van de werkzaamheden.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Bel dan met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).