Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Jeugd in Laarbeek komt weer in beweging

Sport Coronavirus

Laarbeek - Een lichtpuntje aan de horizon: kinderen tot en met 12 jaar mogen weer gaan sporten. Verenigingen en sportaanbieders in Laarbeek hebben een plan ingediend om ervoor te zorgen dat de richtlijnen van de intelligente lockdown worden nageleefd. De gemeente vindt het belangrijk dat er goed wordt nagedacht op welke locatie en op welke wijze er gesport wordt.

Dat er een goede doorstroom is bij breng- en haalmomenten van de kinderen en dat ouders niet blijven hangen om te kijken of te kletsen. Ook moet samenscholing van de jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar vermeden worden door de verenigingen, bijvoorbeeld wanneer jongeren van en naar de training fietsen. Deze leeftijdsgroep mag sporten, maar zij moeten zich houden aan de 1,5 meter afstand maatregel.

#blijfthuis maar #kinderensportbuiten
Veel verenigingen en sportaanbieders hebben een goed plan van aanpak ingediend. Deze zijn al grotendeels goedgekeurd door de gemeente. Duidelijk is dat iedereen het belangrijk vindt om weer te gaan bewegen. Sinds woensdag 29 april mag er weer gesport worden. De verwachting is dat er na de meivakantie meer verenigingen starten. Voor de mensen in Laarbeek kan dit een verrassend beeld opleveren. Er zal weer leven in de brouwerij zijn rondom de sportvelden. Op een aantal openbare buitenlocaties zal door de binnensportverenigingen getraind worden. Dit is weer even wennen, aangezien de overige maatregelen, zoals de 1,5 meter regel voor volwassenen, van kracht blijft. Houd hier rekening mee als u uw kind brengt of haalt.

Kinderen zonder lidmaatschap
Is uw kind geen lid van een sportvereniging, maar wil hij of zij wel buiten sporten? Een groot aantal verenigingen staat open voor het verzoek om niet-leden mee te laten doen tijdens de trainingen. Mochten er kinderen zijn die mee willen sporten, neem dan contact op met Jaccy van den Enden (Buurtsportcoach Laarbeek Actief) via jaccy.vandenenden@levgroep.nl of 06-50120096 of Donny van den Wildenberg (Buurtsportcoach gemeente) via donny.vd.wildenberg@laarbeek.nl of 06-48176093.

Bewegen voor volwassenen
De huidige richtlijnen van het RIVM zijn nog steeds: blijf thuis als het kan. Mocht u toch willen bewegen, houdt u zich dan aan de 1,5 meter regel. Een korte wandeling, een stukje fietsen of bewegen mag. Maar zoek geen drukke plaatsen op. Mocht u gebruikmaken van beweegtoestellen in de buitenlucht, zoals de beweegtuin, zorg dan dat u deze schoonmaakt voor en na uw gebruik.