Het Lieshoutse deel van het welkomstpakket is zeer de moeite waard
Het Lieshoutse deel van het welkomstpakket is zeer de moeite waard

Nieuw in het dorp? Dorpsraad Lieshout heet je welkom

Bouwen & Wonen

Lieshout - De Dorpsraad Lieshout houdt zich met veel werkterreinen bezig. Er zijn immers veel terreinen om de leefbaarheid en de sociale samenhang van het dorp te versterken. Zo heet de raad ook nieuwe inwoners van Lieshout van harte welkom.

Dat doen ze door een bijdrage te leveren aan het welkomstpakket dat iedere nieuwe inwoner persoonlijk van hen ontvangt. Hierdoor wordt nieuwe inwoner direct lokaal wegwijs gemaakt: 'lokaal kopen' is immers van groot belang voor iedereen om zo de kernen gezond te houden.

Lokaal
Iedere nieuwe inwoner van Laarbeek ontvangt een welkomstpakket; dat is onlangs nog door de gemeente én afgevaardigden van alle dorpsraden gepresenteerd. Dat pakket is vanaf toen dan ook samengesteld door de gemeente Laarbeek én de dorpsraden samen. Het pakket bevat allerlei informatie over Laarbeek in het algemeen en de kern in het bijzonder. De Dorpsraad Lieshout zorgt er dan ook voor dat hier de juiste Lieshoutse informatie in komt. Naast informatie zitten er ook een aantal items in die door lokale ondernemers beschikbaar zijn gesteld. Zo kunnen niet alleen de overheden en de (sociale) instellingen zich voorstellen, maar ook de lokale ondernemers.

Welkom
In het Lieshoutse pakket zit natuurlijk een brochure van 'Ons Tejater': hét theater in het Dorpshuis in Lieshout. Ook zit er informatie in van de lokale KBO-afdeling, de seniorenvereniging en informatie over heemkundekring ’t Hof van Liessent. Ook zitten er een hele serie visitekaartjes in van lokale ondernemingen zodat de nieuwe inwoner snel en eenvoudig de betreffende dienst kan vinden. En, uiteraard heeft de grootste brouwer van Lieshout een 'speciale uitgave' in het pakket gevoegd. Komt u ook in aanmerking voor zo’n welkomstpakket? Geef dat dan aan bij uw gemeentelijke inschrijving en de Dorpsraad Lieshout heet u dan graag van harte welkom, met een persoonlijke bezorging van het pakket!