Afbeelding

Bibliotheek De Lage Beemden weer (beperkt) open

Algemeen

Laarbeek - Op woensdag 6 mei heeft de overheid aangekondigd dat de bibliotheken vanaf maandag 11 mei hun deuren weer mogen open. Dat is mooi nieuws! Bibliotheek De Lage Beemden gaat de opening van haar vestigingen op een zo veilig mogelijke manier uitvoeren. Dit betekent dat de Bibliotheek niet direct haar deuren helemaal kan openen. Dat is niet verantwoord, zelfs al zou iedereen dat graag willen.

De Bibliotheek gaat weer open in een aantal stappen. Met inachtneming van de richtlijnen van de ‘anderhalvemetersamenleving’, hygiënemaatregelen en de fasering die de overheid aangeeft voor het samenkomen in groepen. Deze stappen zijn bovendien afgestemd met de gemeentes Gemert-Bakel, Boekel en Laarbeek, en met de beheerders van de accommodaties waarin de bibliotheken gevestigd zijn.

Donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei: inleveren van boeken
Op donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei van 14.00 - 17.00 uur kan iedereen de boeken van de Bibliotheek die nog thuis liggen, komen inleveren in de vestigingen in Gemert, Boekel en Beek en Donk. Hiermee brengt de Bibliotheek de collectie op volle sterkte, zodat er straks voor iedereen weer genoeg keuze is om nieuwe boeken te komen lenen. En voldoet de Bibliotheek aan de regel dat ingeleverde boeken eerst 72 uur in quarantaine moeten voordat ze weer mogen worden uitgeleend. De bibliotheken zijn nog niet toegankelijk. Boeken worden ingeleverd bij de ingang, bij de bibliotheekmedewerkers.

Vanaf 18 mei: reserveren van boeken via de app en website
Vanaf maandag 18 mei kan iedereen boeken reserveren via de eBieb app en de online catalogus op www.bibliotheeklagebeemden.nl. Het verzoek aan iedereen is om zoveel mogelijk vooraf te reserveren, zodat men de Bibliotheek straks alleen hoeft te bezoeken om gereserveerde boeken op te halen. Tussen 18 en 22 mei kunnen ook nog steeds boeken ingeleverd worden in de vestigingen in Gemert, Boekel en Beek en Donk van 14.00 – 17.00 uur. Let op! Vestiging Boekel is op maandag gesloten; op donderdag 21 mei zijn alle vestigingen gesloten i.v.m. Hemelvaart. De bibliotheken zijn nog niet toegankelijk om boeken te komen lenen.

Maandag 25 mei t/m vrijdag 29 mei: gereserveerde boeken ophalen
Vanaf maandag 25 mei kan iedereen gereserveerde boeken komen ophalen, mits men per e-mail bericht heeft ontvangen dat deze boeken klaar staan. De vestigingen in Gemert en Beek en Donk zijn hiervoor geopend van maandag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. De vestiging in Boekel is hiervoor geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 – 17.00 uur. Op zaterdag blijft de Bibliotheek voorlopig nog gesloten. De bibliotheken zijn tijdens de aangepaste openingstijden beperkt toegankelijk. Voor het ophalen van gereserveerde boeken. Of voor een kort bezoek met maximaal 2 personen om boeken uit de kast te lenen. De leestafels, werkplekken, publiekspc’s en toiletten zijn nog niet beschikbaar.

Vanaf dinsdag 2 juni: alle vestigingen weer open
Vanaf dinsdag 2 juni zijn alle vestigingen weer open tijdens aangepaste openingstijden. Op zaterdag (en zondag) blijft de Bibliotheek voorlopig nog gesloten. Dit betekent dat iedereen weer terecht kan in Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Boekel, Gemert en Lieshout, voor het inleveren en lenen van boeken, en voor het ophalen van reserveringen. De aangepaste openingstijden zijn de vinden op www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Voorlopig kan de Bibliotheek nog geen groepsactiviteiten en workshops aanbieden, zoals iedereen gewend was. Zodra dat weer kan, in groepjes van 10, 30 of meer personen, wordt daarover bericht.

Bibliotheek De Lage Beemden vertrouwt op ieders begrip voor deze aanpak in stappen. En rekent erop om samen toe te werken naar een veilige manier om de Bibliotheek weer voor iedereen toegankelijk te maken. De aandachtspunten en maatregelen waar iedere bezoeker en bibliotheekmedewerker rekening mee moet houden, zijn te lezen op www.bibliotheeklagebeemden.nl.