Enthousiasme tijdens de eerste buitentraining
Enthousiasme tijdens de eerste buitentraining

Jeugdtraining BC Mixed hervat

Sport Sport

Eerste online quiz groot succes

Beek en Donk – Nu de maatregelen omtrent het coronavirus wat versoepeld worden biedt dat mogelijkheden voor onder andere sportverenigingen om weer op te starten. In goed overleg met de gemeente heeft BC Mixed een plan geschreven om de jeugdtraining voor kinderen van 5 tot 17 jaar te hervatten. Op vrijdag 8 mei vond de eerste training plaats. Een dag eerder werd de eerste online quiz georganiseerd voor alle leden. Dus ondanks de situatie staat BC Mixed niet stil.

Jeugdtraining
Badminton in de buitenlucht. Dat is normaal gesproken geen goede combinatie. Wil je de sport goed beoefenen dan zul je in een zaal moeten spelen. Dat gaat op dit moment niet, maar dat weerhoudt de jeugdcommissie van BC Mixed er niet van om toch een training op touw te zetten. Nadat de kinderen en de ouders een mail hadden gekregen dat de training weer van start ging werd daar direct door velen enthousiast op gereageerd. De opkomst bij de eerste training was dan ook fantastisch. Bij de jongste kinderen waren er, verdeeld over 3 groepen, 36 kinderen aanwezig. Deze groep werd iets voor half 7 volgens het protocol ontvangen en verdeeld over de begeleiders. De ouders stopten even met de auto of fiets om de kinderen af te leveren en reden daarna keurig weer weg volgens afspraak. Na een klein uur warming-uppen, rennen, springen, spelen en plezier werden de kinderen van het eerste uur weer opgehaald.

De 19 kinderen van het tweede uur waren ondertussen op een ander veld ontvangen. Deze jeugdleden zijn tussen 12 en 17 jaar oud en moeten zich dus net als de trainers houden aan 1,5 meter afstand. Daar kregen ze vooraf instructies over en de afspraken werden keurig nageleefd. Ook deze groep was blij dat ze weer konden sporten en dat ze elkaar weer konden zien.

BC Mixed is nu aan het onderzoeken of het ook mogelijk is om de senioren weer te laten sporten. Hierover wordt binnenkort meer bekend en dan worden de leden uiteraard geïnformeerd.

Online Quiznight
Op initiatief van Bas Fransen is op donderdag 7 mei de eerste online Quiznight van BC Mixed georganiseerd. Samen met Ruud Fransen en Ton Slaets heeft hij een quiz in elkaar gezet voor alle leden van BC Mixed. Van jong tot oud deden er leden samen met hun gezinnen mee. Er waren uiteindelijk 25 teams (88 personen) online via Microsoft Teams. Na 80 vragen verdeeld over diverse categorieën (o.a. film, muziek, sport en logo’s) kwamen er twee winnaars uit de bus: De familie Van der Vorst en De familie Slaets. Beide teams hebben inmiddels een leuk gezelschapsspelletje als prijs ontvangen. In verband met het enthousiasme van alle deelnemers wordt binnenkort de tweede editie van de quiz georganiseerd. De datum zal per mail bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie over BC Mixed en foto’s van de jeugdtraining kijk je op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging op Facebook, Instagram en twitter.