Ook begeleidster (en Vrijwilliger van het Jaar) Ainara Vandegard was dolblij dat ze weer de baan op kon!
Ook begeleidster (en Vrijwilliger van het Jaar) Ainara Vandegard was dolblij dat ze weer de baan op kon!

Buitenbadminton Badminton Club Lieshout geslaagd

Sport Sport

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout sport weer. Eindelijk. Afgelopen week hebben ze de draad weer opgepakt en zijn ze weer gaan badmintonnen. Niet in de vertrouwde sporthal, maar op het geprepareerde parkeerterrein náást de sporthal. De eerste keer 'buitenbadminton' ging wonderwel goed … en de jeugd was er érg blij mee.

Voorbereiding
Met een 5MB dik protocol onder de arm en dus een gedegen theoretische voorbereiding trok de jeugdbegeleiding naar de allereerste keer 'buitenbadminton'. Gemeentelijke dranghekken, die eerder al waren aangevoerd, werden rondom het terrein geplaatst om niet-betrokkenen op afstand te houden: dat stond immers in de voorschriften. Op de parkeerplaatsen werden daarna met opvallende tape de speelvelden aangeduid en de (speciale) netten werden in het midden geplaatst. Fysiek was hiermee alles gereed voor de eerste buiten-speeldag.

Vol energie
Voor deze speciale situatie was de jeugdgroep van Badminton Club Lieshout herverdeeld in diverse kleinere groepjes. Deze groepjes kregen steeds, voorafgaand aan de speelavond een duidelijke instructie van trainster Isa Verkoeijen. Buiten sporten is immers écht wat anders dan in de vertrouwde sporthal en zeker met de corona-voorschriften is hier veel aandacht voor nodig. Jeugdbegeleider en bestuurslid Tim van Bommel zorgde er samen met Ainara Vandegard en Bianca Heuvelmans voor dat de jeugd zich ook werkelijk aan de instructies hield en begeleidde de geïnstrueerde spelvormen. De jonge badmintonners waren immers dolblij dat ze weer aan de slag konden en stonden bol van de energie. Gelukkig kon de jeugd de energie op deze wijze goed kwijt en “moe maar voldaan”, óók exact volgens het protocol, na afloop weer huiswaarts.

Midweek competitie beëindigd
Helaas kunnen de senioren van Badminton Club Lieshout nog niet aan de slag. Zaalsporten zijn immers door de regering verboden tot 1 september 2020. Het huidige seizoen 2019/2020 is daarmee dan ook direct ten einde gekomen. Twee seniorenteams waren in het nu afgelopen seizoen nog volop verwikkeld in de midweekcompetitie. Echter, door dit besluit zal deze dus niet uitgespeeld gaan worden. Inmiddels is door de organisatie (regio Brabant van Badminton Nederland) besloten dat er geen promotie en degradatie doorgevoerd zal worden en dat teams zich komend jaar in de bij hen passende klasse kunnen inschrijven.