Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk

27 sterfgevallen in Laarbeek door coronavirus

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in Laarbeek 27 personen overleden. Dat maakte burgemeester Frank van der Meijden donderdagavond bekend tijdens de eerste digitale gemeenteraadsvergadering in Laarbeek. De meeste raadsleden volgden thuis vanachter hun computer de vergadering en konden van daaruit ook hun bijdrage leveren en stem uitbrengen.

Aan het einde van de vergadering volgde een update van de burgemeester wat betreft de coronacrisis in de gemeente. Daarbij gaf hij aan dat er inmiddels 27 personen uit Laarbeek zijn overleden aan het virus. Daarnaast zijn er 113 besmettingsgevallen en 40 ziekenhuisopnamen van personen uit Laarbeek.

Ook gaf Van der Meijden een inkijkje in de financiële tegemoetkoming aan bedrijven. Voor de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) zijn 291 aanvragen binnengekomen (per 11 mei). 177 voorschotten zijn inmiddels uitbetaald, wat neerkomt op een bedrag van 347.645 euro. In Laarbeek zijn 111 aanvragen toegekend als het gaat om de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (per 6 mei).