Diony Janssen staat ook te popelen om weer te kunnen badmintonnen
Diony Janssen staat ook te popelen om weer te kunnen badmintonnen

Badminton Club Lieshout onderzoekt onduidelijkheden

Sport

Lieshout - De voorbereidingen op een post-corona-tijdperk lopen volop: óók bij Badminton Club Lieshout. Wat kan wélWat kan niet? Dat vragen de bestuursleden van de sportvereniging zich hardop af: om die reden zijn ze diverse zaken tegen het licht aan het houden om zo de onduidelijkheden duidelijk te krijgen. Ze willen immers klaar zijn om te doen waar ze voor zijn: sporten … zodra het kan.

Senioren keuze
De jeugd van Badminton Club Lieshout speelt weer. Gelukkig. Voor hen heeft de vereniging de parkeerplaats van sporthal “de Klumper” omgetoverd naar een heus outdoor-badmintonterrein. De jeugd heeft er inmiddels enkele keren gespeeld en lijkt zeer tevreden met deze oplossing. Vraag is nu of dit soort oplossing ook voor de senioren geschikt is. Om dat inzichtelijk te krijgen heeft de verenging de seniorleden om hun mening gevraagd. In september mogen de senioren immers pas weer in de zaal sporten en de vraag is of een geïmproviseerde buiten-oplossing wel écht gewenst is door de senioren: wellicht wachten ze liever op het versoepeling van de lockdown.

Competitie
Ook de aan de competitie-inschrijvingen wordt hard gewerkt. Voor de jeugd worden de inschrijvingen nu voorbereid en de senioren zijn al ingeschreven. Inmiddels zijn de geplande speeldagen én tegenstanders voor die senioren ook al bekend. Hieruit blijkt dat de competitie medio september-2020 zal aanvangen. Of dat ook écht kan én in welke vorm zal pas later blijken. De regering heeft immers aangegeven “te overwegen om zaalsporters” vanaf 1 september weer te laten sporten, maar daar is niet bij verteld hoe dat dan zal moeten. Kan een dubbelpartij nog wel gespeeld worden ? De spelers staan dan immers regelmatig dichter dan anderhalve meter van elkaar. De competitie is dus wel gepland maar hoe deze gespeeld gaat worden is nog onduidelijk.

Jeugdkamp
Onduidelijk is ook de seizoen afsluiting voor de jeugd. De vereniging had voor het eerst in jaren weer eens een jeugdkamp gepland dat eind juni plaats zou moeten vinden. Gezien de leeftijd van de kinderen zou dat nu passen in de onlangs vrijgegeven versoepelingen van de lockdown, maar of het ook werkelijk kan is nog onduidelijk. De jeugdbegeleiding heeft hiervoor het advies van de gemeente ingeroepen en heeft zelf mogelijke scenario’s uitgewerkt. Zo zijn de activiteiten tijdens het kamp steeds op het terrein gepland en kunnen betrokken begeleiders steeds voldoende afstand van elkaar houden. Maar, of dat voldoende is, is nog onduidelijk.