Afbeelding
Foto: Mark Barten

Speciale ontmoetingsruimte voor De Hoge Hees en de Bleek "Gewoon weer even samen zijn"

Algemeen Coronavirus

Beek en Donk - Nadat de bewoners van de Bleek van Stichting ORO hun families al weken niet hadden gezien door de huidige maatregelen, kregen ze in het weekend van moederdag een grote verrassing! Het Tiny Restaurant van Stichting MIEP werd geheel belangeloos door boer Toon bij de Bleek geplaatst. De speciale ontmoetingsruimte werd ook bij de Hoge Hees geplaatst.

"Stichting MIEP heeft het Tiny Restaurant omgebouwd tot een veilige ontmoetingsplek", aldus Krista Werker. En verschillende fondsen zoals Innovatiehuis de Peel, Rotary Gemert/Bakel/Laarbeek en MKB ondernemers uit en rondom, hebbende samen de schouders onder dit project gezet, zodat de bewoners van o.a. de Bleek weer even samen konden zijn met hun families.

"Door de maatregelen en het virus
heb ik ze al heel lang niet meer kunnen zien"


Weer even samen
Voor de bewoners van de Bleek was het even schrikken toen vrijdag 8 mei ineens het Tiny Restaurant voor de deur stond, door boer Toon met de trekker gebracht. "Ze stonden voor het raam te kijken wat er ging gebeuren en waren enthousiast dat ze hun families eindelijk weer konden zien", vertelt een van de begeleiders.

Het restaurant was prachtig aangekleed en omgebouwd. Een aardbeienplant aan de deur, een kleurvol schilderij binnen aan de wand en bloembakken gevuld met bloemen. De scheidingswand werd gemaakt van acrylglas en een versterker zorgt ervoor dat ze elkaar goed kunnen verstaan. Aan het raam hing een slinger met de tekst ‘Fijn dat je er bent’.

Bewoonster Marie-José Pennings vond het fijn om haar familie weer te zien. Ze hadden elkaar al weken niet kunnen zien en in die periode was ze jarig geweest. "Mijn broer en zus zijn op bezoek geweest en we hebben samen nog een keer mijn verjaardag gevierd." Ook bewoner John van de Zanden vertelde enthousiast over zijn ouders en zusje die waren gekomen. "Door de maatregelen en het virus heb ik ze al heel lang niet meer kunnen zien. Het was leuk om ze weer te zien." Beide waren het erover eens dat het Tiny Restaurant nog eens terug mocht komen!

Toekomst een stoel geven
Het Tiny Restaurant wordt ook gebruikt als expositieruimte voor de kunst van Stichting ORO. Zo hangt er o.a. het schilderij ‘Paradijsvogel’ van Rico Pennings en ‘Lieveheersbeestje’ van Britt Tielemans. 'De Vlag van Verbondenheid', ontworpen door de Tilburgse kunstenaar Zeus Hoenderop, wappert op het restaurant.
Maar zo staat er ook de ‘Toekomst Stoel’ naar een idee van Jan Terlouw, ontworpen door kunstenares Marysol Aïra. Een goed initiatief om mensen na te laten denken over de toekomst, door de toekomst letterlijk een stoel te geven. En voor iedereen kan deze stoel een andere betekenis hebben. Sommige biedt het een nieuw initiatief perspectief, voor andere is het een plek ter overdenking.