Afbeelding

Mariahouts echtpaar loopt 'eigen' marathon

Algemeen

Mariahout - “Zullen we een marathon gaan lopen”, antwoordde Emma toen ze door haar man René werd gevraagd wat ze voor haar verjaardag wilde. Dit omdat de marathons waarvoor de nieuwe inwoners van Mariahout zich hadden ingeschreven (waaronder de marathon van Rotterdam) en voor getraind hadden, niet doorgingen vanwege het coronavirus.

Zo gezegd, zo gedaan. Een route werd uitgestippeld en op woensdag 13 mei werd gestart met de eerste editie van de Mariahout marathon. De weersomstandigheden waren prima en er werd vroeg gestart. Dochter Amy kwam op de fiets het echtpaar bij Beek en Donk na 10 kilometer aanmoedigen terwijl de andere dochter op de hond paste.

Met een aantal gels onderweg en een hydratievest werd er gestaag vooruitgang geboekt. Het zonnetje scheen en de laatste 10 kilometer vanaf Veghel kwam Amy weer op de fiets voor de broodnodige aanmoedigingen, bananen en muziek. Zo werden Emma en René over de denkbeeldige streep geholpen en werd de marathon in 4:04 uur voltooid. Een zeer geslaagde verjaardag en zeker een om te herinneren!

Afbeelding