Afbeelding
INGEZONDEN

Nieuwe kansen voor iedereen

Politiek

Afgelopen week werden er door de gemeenteraad mede op initiatief van De WerkGroep mooie besluiten genomen. Naast het goedkeuren van de diverse gemeenschappelijke regelingen, werd de door ons in februari voorgestelde duurzaamheidslening aangenomen. Dat geeft de inwoners van Laarbeek de gelegenheid om hun huis te voorzien van duurzame - en wie weet kostenbesparende - maatregelen. Ook het amendement van onze partij - om deze regeling niet voor te behouden aan woningeigenaren, maar ook (onder voorwaarden) open te stellen voor huurders werd met een kleine aanpassing aangenomen. Een goede dag voor duurzaamheid in Laarbeek. Dit biedt alle inwoners kansen. Niet alleen de huiseigenaren, maar iedereen. We sluiten hiermee niemand buiten.

Ook de motie van De WerkGroep (samen met PvdA) om de gemeente Laarbeek aan te laten sluiten bij de 'coalition of the willing' werd aangenomen. Een belangrijke stap, in het belang van honderden minderjarige (!) vluchtelingenkinderen, zonder ouders (!). De oproep van Stichting Vluchteling en VluchtelingenWerk Nederland om als Nederlandse overheid verantwoordelijkheid te nemen is inmiddels door meer dan 70 gemeenteraden aangenomen. Niet dat het nu per se de bedoeling is dat Laarbeek een aantal van deze kinderen zelf zal opvangen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse overheid deze kinderen niet aan hun lot over mag laten. Fijn om via de politiek te kunnen tonen wat voor samenleving je voor ogen hebt. Goed om te zien dat de meerderheid van de partijen dat ook zo ziet.

Aan het einde van de vergadering hebben we nog onze kritische vragen kunnen stellen over de geldkiosk in Beek en Donk. Daar was niet direct antwoord op te geven, maar die antwoorden komen schriftelijk nog naar ons toe. Deze kwestie heeft onze aandacht.

Aan het einde van de avond werd namens de voltallige gemeenteraad een tekst uitgesproken, die u in de diverse media kunt nalezen. Een bericht naar alle inwoners dat wij als partij van harte onderschrijven.

De rode draad van deze avond was dat we het ‘samen moeten doen’. En in feite is dat altijd al het uitgangspunt van De WerkGroep.

Fractie de WerkGroep

Afbeelding