Afbeelding

Stabiele ondergrond beweegtuin in Mariahout

Algemeen

Mariahout - Onlangs hebben vrijwilligers en professionals in Mariahout de eerste aanzet gegeven tot het stabieler maken van de ondergrond van ‘Beweegtuin Oranjeplein’. Sinds de opening van het heringerichte Oranjeplein, in september 2019, kan jong en oud actief sporten op de stimulerende beweegtoestellen die geplaatst zijn naast de speeltoestellen in de speeltuin

De ondergrond bleek echter te ongelijk en te wisselend van kwaliteit dat het soms gevaarlijk werd voor de bepaalde doelgroepen. Ook de ingang was hierdoor moeilijk bereikbaar voor dorpsgenoten met rollator, rolstoel of kinderwagens. Op aanvraag van Laarbeek Actief en Fysiotherapie Kemps&Maas, die op woensdagmiddagen voor jong en oud de beweeglessen verzorgen, zal de ondergrond in de beweegtuin op het Oranjeplein daarom verhard worden.

Bestrating beweegtuin
Gedurende twee avonden is het overbodige zwarte zand overgeheveld in containers en afgevoerd. Daarvoor in de plaats is wit zand gekomen en gladgestreken, nodig voor de goede ondergrond voor de bestrating. Er moet nu nog gewacht op de stoeptegels die komende week vrijkomen vanuit de Bernadettestraat, welke momenteel heringericht wordt. De klus wordt geklaard onder leiding van Jan Egelmeers en Frans Daniels. Dit met hulp van Nico van Stiphout, Dennis van Kaathoven, Adrie Rongen en Erik Bunthof. En natuurlijk de … koffie en theezetters.

Gratis beweeglessen in ‘Beweegtuin Oranjeplein’
Op de woensdagmiddagen (13.30 uur) zullen, na realisatie van de verharde ondergrond en na toestemming van het Rijk i.v.m. de corona regels, de lessen weer hervat worden. Deze worden gegeven door Jaccy van den Enden (Laarbeek Actief) en Laurens Helmes (Fysiotherapie Kemps&Maas). Na afloop kan er voor een klein bedrag, terplekke, koffie of thee gedronken worden. Ranja is gratis. De lessen zijn bestemd voor jong en oud. Kom een keer kijken en doe mee!