Afbeelding

't Oude Raadhuis tijdelijk nog gesloten

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Al bijna 50 jaar zorgt het Stichtingsbestuur voor de invulling en het onderhoud van het voormalige gemeentehuis uit 1866 aan het Heuvelplein. Door het coronavirus en daarmee samenhangende lockdown ging 't Oude Raadhuis op 12 maart dicht en moesten alle exposities en georganiseerde bijeenkomsten afgezegd worden.

Alle dames van het Stichtingsbestuur hadden het daar wel moeilijk mee. Ze missen de gezellige bijeenkomsten en de contacten met alle kunstenaars, de maandelijkse bezoeken van de scholen en de seniorenmiddagen. En natuurlijk alles wat er georganiseerd werd in het pand. En de gemiste inkomsten drukken zwaar op de begroting voor het jaarlijkse onderhoud. De kosten van het jaarlijkse onderhoud komen uit de maandelijkse kunstexposities, waarbij de groepen 7 en 8 van de basisscholen in contact komen met de kunstenaars. En daarnaast uit de diverse yogalessen, concerten en lezingen die in 't Oude Raadhuis worden gegeven, maar ook door de huwelijken die er worden voltrokken.

Vanaf 1 juni mogen musea weer open gaan en zo ook 't Oude Raadhuis. Maar door de kleine ruimten en smalle trappen moeten de poorten beneden echt klaar zijn en open kunnen, om een goede duidelijke looprichting door het gebouw te creëren. De poorten en het voorhalletje zijn momenteel nog in onderhoud door de gemeente Laarbeek, die eigenaar is van het pand. En het Stichtingsbestuur heeft in deze coronatijd de tijd genomen om de verlichting om te zetten naar ledverlichting en aanleg van wifi in het pand te realiseren om daarmee ook de verwarming digitaal en dus besparend per ruimte te kunnen laten werken. Dit extra onderhanden werk betekent echter dat 't Oude Raadhuis nog niet per 1 juni open kan gaan.

Daarom vragen zij nog heel even uw geduld voordat de maandelijkse bijeenkomsten en exposities, alsook de yogalessen en andere bijeenkomsten weer in dit prachtig onderhouden gebouw mogelijk zullen zijn. De exposities zullen met ingang van het nieuwe seizoen weer beginnen op zaterdag 5 september. De overige bijeenkomsten zullen t.z.t. ook weer in DeMooiLaarbeekKrant komen te staan.

In de tussentijd houden zij u op de hoogte met kunst van diverse locale kunstenaars die in 't Oude Raadhuis hebben geëxposeerd en muziekfilmpjes veelal uit eigen archief op de Facebookpagina: T Oude Raadhuis Laarbeek. Wilt u Stichting 't Oude Raadhuis Beek en Donk steunen in haar werk ten behoeve van Muziek en Kunst? Neem dan contact op via e-mail: info@oudraadhuis.nl. Graag tot ziens.