Afbeelding
Foto: Mark Barten

Kerken beperkt open vanaf 1 juni

Algemeen

Laarbeek - Voor de vieringen in het weekend, stellen de bisschoppen verplicht, dat de gelovigen zich van tevoren aanmelden voor de H. Mis, én dat ze in geweten verklaren geen gezondheidsklachten te hebben die ofwel wijzen op besmetting met het Coronavirus (koorts, luchtwegen of verkoudheid) ofwel op een kwetsbare gezondheid, waardoor er een verminderde weerstand is (met gevaar op besmetting). Deze maatregel is dezelfde als in de horeca en de cultuursector.

Zoals u misschien al gehoord hebt mogen de kerken vanaf 1 juni weer beperkt open. Maximaal 30 personen mogen dan de eucharistieviering bezoeken, waarbij we vriendelijk vragen dat u zich van tevoren via het parochiecentrum aanmeldt. Via 0492-461216 of per email: info@eustachiusparochie.nl. Bij voorbaat dank hiervoor.

Op 7 juni is er een viering zonder dat er communie uitgedeeld wordt om 11.00 uur in de Michaëlkerk te Beek en Donk. Uiteraard is deze via www.eustachiusparochie.nl en RTV Kontakt te volgen.

Het is een viering waarvoor u zich moet aanmelden want er mogen maar maximaal 30 personen aanwezig zijn. Het toepassen van de protocollen blijkt erg complex te zijn, daarom hebben ze besloten om op één locatie te beginnen en vandaar te gaan uitbreiden. Om de kans op fouten zo klein mogelijk te houden. Ook hiervoor hopen ze op uw begrip.

Op 14 juni is er om 11.00 uur een viering in de Michaëlkerk met maximaal 30 personen, waarbij de H. communie wordt uitgedeeld, ook hiervoor graag van tevoren aanmelden, via een telefoontje of via de email. Bij voorbaat dank. Op 21 juni is er om 11.00 uur in de Michaëlkerk te Beek en Donk, hierbij wordt ook de communie uitgedeeld. Graag hiervoor aanmelden via parochiecentrum 0492-461216 of via email: info@eustachiusparochie.nl.

Om een aantal praktische en pastorale redenen is door het pastorale team besloten om de zaterdagavondvieringen van Lieshout en Mariahout, naar de zondag te verschuiven. Vanaf 28 juni zullen er Eucharistievieringen zijn in alle kerken van Laarbeek. Dit houdt in op zondag om 9.30 uur in de O.L.V. Presentatiekerk te Aarle-Rixtel, om 9.30 uur in de St Servatiuskerk te Lieshout, om 11.00 uur in de O.L.V. van Lourdeskerk te Mariahout en om 11.00 uur in de Michaëlkerk te Beek en Donk. Ook op deze datum mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn per kerk. Ook hiervoor graag aanmelden via het parochiecentrum. Bij voorbaat dank.

Protocol
U wordt gevraagd in aansluiting op het protocol om bij binnenkomst uw handen te ontsmetten en alleen in de banken te gaan zitten die vrij zijn, op 1,5 meter van uw medeparochianen. Voor het ontvangen van de communie graag in de bank blijven zitten. De voorganger komt u de communie aanreiken.

Ze verzoeken u vriendelijk bij binnenkomst en bij het uitgaan van de kerk elkaar de ruimte te geven, niet te haasten en de aangegeven route te volgen.