Miranda van Asseldonk, leerling van locatie vmbo-pro Gemert, is geslaagd. Zij werd thuis bezocht door haar mentor Sam van Bommel
Miranda van Asseldonk, leerling van locatie vmbo-pro Gemert, is geslaagd. Zij werd thuis bezocht door haar mentor Sam van Bommel

Docenten Commanderij College bezoeken geslaagde leerlingen thuis

Onderwijs

Laarbeek/Gemert - Eindexamenleerlingen van het Commanderij College hoorden donderdag 4 juni of thuis de vlag uit mocht. Vanwege het coronavirus verliep het bekendmaken van de geslaagde leerlingen dit jaar anders. Nadat zij het verlossende telefoontje kregen, werden de geslaagde leerlingen van de locaties vmbo Laarbeek en vmbo-pro Gemert thuis door hun mentor of vakdocent bezocht. Met cijferlijst en welverdiende felicitatie.

Op locatie havo-vwo gingen de geslaagde leerlingen (in groepen) naar school voor hun cijferlijst en felicitatie. Hiermee sluiten zij hun tijd op het Commanderij College af. Een schooltijd die anders eindigde dan verwacht. Dat vertelt Miranda van Asseldonk tegen haar mentor Sam van Bommel (beiden op de foto), die haar thuis bezocht. “Geen gala, geen centrale examens..”, aldus de Zorg en Welzijn-leerling van locatie vmbo-pro Gemert. Joyce Verhagen, leerling op locatie havo-vwo, beaamt dat. “En doordat de school zo abrupt gesloten werd, hebben wij onze laatste schooldag niet bewust meegemaakt.”

Bijzondere tijd
Eerder werd bekend dat de eindexamenleerlingen geen centrale examens zouden afleggen. “Toen we dat te horen kregen, viel er wel een last van mijn schouders”, zegt Romy Werts, leerling op locatie vmbo Laarbeek. “De examens ingaan met alleen maar online lessen als voorbereiding zou ik persoonlijk heel spannend hebben gevonden. Toch is het wel heel jammer dat we het jaar niet samen hebben mogen afsluiten. Ik vind wel dat we het allemaal heel knap hebben gedaan in deze bijzondere tijd.” Joyce vult aan: “Ik snap dat dit alles voor de gezondheid van eenieder is. Ik zou nooit tegen de regels in willen gaan om andere mensen in gevaar te brengen. Daarom ben ik er nu oké mee. En daarbij: we zullen altijd een onvergetelijk jaar blijven.”

Achter de schermen wordt er gewerkt aan een alternatief voor de diploma-uitreiking: een feestelijk moment waarbij afscheid wordt genomen van de middelbare school.